Trachycarpus

Tijdens de zomer vermag de fortunei palmboom gewoonlijk niet genoeg water krijgen, wegens de hitte. Met uiterste hitte is soms twee keer wel nodig. Wij raden aan de kluit doorweekt te maken op verscheidene momenten tijdens de dag: ‘s ochtends en in de namidda

Indien de gevoelstemperatuur voorbij -16C arriveert, dan is het mogelijk dat de hevige vorst en stormwind de palm schaadt. De Trachycarpus fortunei mag een bekoorlijk zonnig plekje, want daar houdt hij van, omdat het een palmboom betref

Wilde je een waaierpalm kopen, verpot hem vervolgens Mocht je zo’n fortunei aankopen, verpot die daarna meteen.. Om de palmboom makkelijk vervoerbaar te houden is hij in de groothandel niet verpot in een grotere bloempot, doch zo compact mogelij

Besproei de palmboom elke week met water, in de herfst of lente en de avondjes van de zomers.Besproei de palm elke week met vocht, in de herfst of lente plus de avonden van de zomer. Dat verwijdert stof van de bladeren waardoor zij beter daglicht kunnen absorberen en alsmede mooier worden. Als addendum helpt dit ook tegen ongediert

Tijdens de winter hoeft de palmboom bijna geen water te hebben, dan is hij in een soort van winter slaap. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren voordat de fortunei weer vocht nodig heeft. In de lente/herfst maanden kunt u de palm eenmaal in de 1 of 2 dagen vocht geven, wat van de kou zal afhange

Er bestaan veel soorten palmen, waaronder heel bekend, de Trachycarpus fortunei. Doordat deze palm zodanig goed over de lage temperaturen kan, is ‘ie zo bekend. Bij tropische planten denk je vanzelf aan tropische gebieden, en dat het onmogelijk is een mediterrane tuin in te richten in ons koude land. Het is absoluut wel voorstelbaar om de Mediterrane richting Nederland te bezorgen, er bestaan namelijk winterharde kou verdragende palmen voor in onze tuin, bijvoorbeeld de Trachycarpus fortunei. Zo’n palmboom als de Trachycarpus fortunei kan een temperatuur hebben tot weliswaar -17 graden onder nul. Dit is vervolgens weliswaar gevoelstemperatuu die afhangt van wind en vochtigheid, en het is tevens zijn extreme grens, doch het laat waarnemen dat het waarachtig voorstelbaar is in ons lan

Leave a Reply

Your email address will not be published.