Trachycarpus

Er zijn veel soorten planten, en vandaag hebben wij het over de Trachycarpus fortunei. Het is niet zomaar een plant, hij valt onder de soort: ‘Palmbomen’. De Trachycarpus fortunei is de bijzonder gewilde palmboomsoort die de Nederlandse lage temperatuur kan doorstaan. Het is heel normaal voor deze palm om buiten gezet te worden zonder probleem. Dit wordt ook wel ‘winterhardheid’ genoemd.. Meeste tropische bomen kunnen niet over de kou, maar deze Trachycarpus fortunei kan maar liefst 18 graden onder nul hebben! Het draait dan om gevoelstemperatuur, die stijgt bij meer wind en daalt bij weinig wind.. For those who have almost any questions regarding wherever in addition to how to use op deze Site, you are able to e mail us at our own page. Bijv. Indien het behoorlijk winderig is en de buitenlucht is vochtig, dan is de grenswaarde al bij 10 graden onder nu

Ingeval het zomers is mag u de kluit van de Wagnerianus zonder probleem doorweekt maken, dat wordt opgenomen door de plant en de rest verdampt. Het kan zo gebeuren dat er dagen arriveren dat twee keer vocht geven nodig is, op uiterst hete dagen. Dit mag eenmaal ‘s morgens en een keer in de avon

Het is mogelijk de palm te beschadigen met lage temperaturen vanwege extreme kou en stormwind, dat de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt. Zoek een zonnig plekje uit om de Trachycarpus fortunei te plaatsen, zodat hij als palmboom uiterst goed kan genieten van de zo

Tijdens de winter hoeft de palmboom bijna geen vocht te hebben, dan verkeert hij in een soort van winterslaap. Vervolgens mag het wel 3 dagen duren voordat de fortunei weer water nodig heeft. Tijdens de lente/herfst maanden mag u de palm 1 maal in de 1 of 2 dagen water schenken, wat van de temperatuur zal afhange

Wilde je zo’n trachycarpus aankopen, verpot hem dan Ging je een trachycarpus aankopen, verpot die vervolgens onmiddelijk.. Om de palmboom makkelijk transporteerbaar te behouden is hij in de winkel niet verpot naar een grotere bak, maar zo compact mogelij

In de herfstperiode en voorjaar en de avonden van de zomers wordt het aanbevolen om de palmboom met water te sproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt daglicht beter binnen om om te zetten tot energie. Als toevoeging helpt het ook tegen ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.