Trachycarpus

Tijdens de winterperiode gaat de Fortunei palm in een slaap, en vervolgens behoeft hij bijna geen vocht meer te ontvangen. Dan mag het wel 3 dagen duren voordat hij weer water nodig heeft. Afhankelijk van de temperatuur gedurende de herfst en voorjaarstijd, kunt u de palm eenmaal in de 1 of 2 dagen water geve

De palm kan beschadigen wegens de uiterste kou van -16 graden door heftige vorst en stormwind. De Trachycarpus fortunei houdt heel erg van zon, het is immers een palmboomsoort, zodoende geef hem een mooi opgewekt plekj

De Trachycarpus fortunei is een plant. Meer specifiek, het is een soort palm. De Trachycarpus fortunei is de uiterst aangetroffen palmboomsoort die de Nederlandse kou kan verdragen. Het is heel normaal voor deze palm om buiten gezet te worden zonder probleem. Hiervoor wordt de naam ‘winterhardheid’ gebruikt. Meeste tropische bomen kunnen niet over de kou, maar deze Trachycarpus fortunei kan maar liefst 18 graden onder nul hebben! Het draait dan om gevoelstemperatuur, die stijgt bij meer wind en daalt bij weinig wind.. Bijv. bij veel wind en hoge luchtvochtigheid moet het niet kouder zijn dan -10

Met de zomers vermag de waaier palmboom veelal niet genoeg water krijgen, door de warmte. 2x dagelijks is soms de standaard met erge hitte. Deze beurten moeten niet te dicht bij mekaar te gebeuren, slechts verspreid. Het is geen probleem ingeval de kluit enorm nat wordt gemaakt, dat is gewens

Wekelijks is het een keuze om uw palm met water te besproeien, en dat grotendeels tijdens de herfst of lente, en in de avonden van de zomers. Dit verwijdert stof van de bladeren waardoor ze beter daglicht kunnen absorberen en daarnaast mooier worden. Als addendum helpt het ook tegen ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.