Trachycarpus

‘s Zomers heeft de waaier palm erg overvloedig vocht nodig. Incidenteel wel twee maal per dag met uiterste hitte. Deze beurten moeten niet te dicht bij mekaar te gebeuren, maar verspreid. Het is geen narigheid als de kluit behoorlijk nat wordt gemaakt, dit is verlang

In de winterperiode gaat de Wagnerianus palm in een dutje, en vervolgens hoeft hij bijna niet water meer te ontvangen. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren voordat de fortunei weer water nodig heeft. In de tussenmaanden, herfst/lente is 1 keer in de 1 a 2 dagen voldoende, afhankelijk van de temperatuu

Wekelijks is het een voorkeur om uw palmboom met vocht te besproeien, en dat voornamelijk in de herfst of lente, plus in de avonden van de zomers. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht beter binnen om om te zetten tot groei. Dat werkt alsmede goed tegen ongedier

Een bepaalde familie onder de planten is erg exclusief, Visit Home Page en daar hebben wij het over: de Trachycarpus fortunei. Deze soort plant is een palmboom, een tropische soort dus. De Fortunei is super populair, omdat die heel goed over de Nederlandse kou kan. Het is heel normaal voor deze palm om buiten gezet te worden zonder probleem. Hiervoor wordt de benaming ‘winterhardheid’ gebruikt. Meeste tropische bomen kunnen niet over de kou, maar deze Trachycarpus fortunei kan maar liefst 18 graden onder nul hebben! Het gaat dan immers om gevoelstemperatuur, dus wanneer er veel wind is gaat de temperatuur die draagbaar is naar beneden. Bijv. Als het ontzettend winderig is en de lucht is vochtig, dan is de grenswaarde al bij 10 graden onder nu

Daglicht is heel erg gewild door palmen in het algemeen, wat dus ook geldt voor de Wagnerianus. Zorg voor een knap plekje zonder de tocht, waar hij veel zonlicht mag ontvangen. Het kan incidenteel gebeuren dat de gevoelstemperatuur lager wordt dan -17 graden, dan kan de wind plus vorst heftige afbreuk aan de palmboom toebrenge

Leave a Reply

Your email address will not be published.