Trachycarpus

De Waaierpalm, net gelijk bijna alle palmbomen houdt zeer erg van zonlicht. Het is dus belangrijk een fraai opgewekt plekje te regelen voor de palmboom, gaarne zowel dat de palm niet op de tocht komt. Soms dan is het wel extreem koud, en dan kan een samenspel van kou en wind de temperatuur onder de -18 brengen, wat zorgt voor ernstige schade aan de pal

Er zijn veel soorten planten, en vandaag hebben wij het over de Trachycarpus fortunei. Deze soort plant is een palmboom kopen, een tropische soort dus. De Trachycarpus fortunei is de uiterst populaire palmsoort die de onze vorst kan verduren. Het is heel normaal voor deze palm om buiten gezet te worden zonder probleem. Dit wordt ook wel ‘winterhardheid’ genoemd.. Een gewone exotische palmboom is niet winterhard, echter de Trachycarpus fortunei zijn vorstbestendig tot maar liefst 18 graden Celsius! Het gaat vervolgens jawel om gevoelstemperatuur, daarom als er vaak wind staat gaat de temperatuur die hij aankan omlaag. Bijv. bij veel wind en hoge luchtvochtigheid moet het niet kouder zijn dan -10

Ingeval het zomer is kunt u de kluit van de Wagnerianus zonder probleem doorweekt maken, dit wordt opgenomen door de plant en de rest verdampt. Soms wordt het zo warm dat het kan zijn dat er 2x water gegeven dient te worden. ‘s ochtends wordt aangeraden om de eerste ronde te doen en ‘s avonds de tweede rond

Elke week is het een optie om uw palm met water te besproeien, en dat voornamelijk in de herfst of lente, en in de avonden van de zomer. Dit zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor ze mooier worden plus evenzo beter licht op kunnen pakken. Dat werkt ook uiterst goed tegen ongedier

In de winter hoeft de palm haast geen vocht te ontvangen, dan is hij in een soort van winterslaap. Eenmaal per 3 dagen is dan voldoende. In de lente/herfst maanden kunt u de palmboom 1 maal in de 1 a 2 dagen water verstrekken, wat van de kou zou afhange

Verpot meteen een waaierpalm wanneer je hem koopt. In de winkel doen zij een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij vervoerbaar is. Het groeien gaat weer stevig door wanneer de palm wordt overgepot in een grotere po

Leave a Reply

Your email address will not be published.