Trachycarpus

Wekelijks is het een keuze om uw palm met water te besproeien, en dat overwegend tijdens de lente/herfst, en in de avonden van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht beter binnen om om te zetten naar groei. Dat werkt bovendien zeer goed tegen ongedier

In de winter hoeft de palmboom haast geen water te hebben, dan verkeert hij in een soort van winterslaap. Een keer in de drie dagen is dan aan te raden vocht te geven. Afhankelijk van de kou gedurende de najaar en voorjaar, kunt u de palm 1 maal in de 1 a 2 dagen vocht verstrekke

Er zijn overvloedig palmen species, en een zeer bekende onder de palmbomen bestaat de Trachycarpus fortunei. Doordat deze palm zodanig goed tegen de vorst kan, komt hij zo beroemd. Bij tropische planten denk je natuurlijk aan warme klimaten, en dat het onmogelijk is een tropische tuin in te richten in ons koude land. Dit valt absoluut mee! Er bestaan namelijk een uitgebreide selectie exotische planten, die zo’n waarachtig tropengevoel bezorgen, gewoonweg mogelijk te houden in onze soms erg koude Nederlandse tuin! In case you loved this article and you wish to receive more information with regards to musa Basjoo kindly visit our web-site. Een palmboom zoals de Fortunei heeft geen problemen met vorst tot maar liefst -18 graden. Dit is weliswaar de grens, daaronder zal hij sterven, en dan gaat het over gevoelstemperatuu

Ingeval het zomers is kunt u de kluit van de Fortunei zonder probleem kletsnat maken, dit wordt opgenomen door de plant en de rest verdampt. Sommige dagen kan het gebeuren dat er zelfs wel twee keer water gegeven kan worden, zo warm kan het worden. Dat mag een keer ‘s morgens en een keer in de namidda

De Trachycarpus fortunei houdt van overvloedig licht, dus plaats hem op een zonnige locatie. Toch raden wij wel aan met de winters om hem te afschutten tegen wind. Sterke wind samen met hoge kou kan enorm schadelijk zijn, ondanks dat hij vorst verdraagt van -16

Leave a Reply

Your email address will not be published.