Trachycarpus

Wekelijks is het een voorkeur om uw palmboom met water te besproeien, en dat voornamelijk tijdens de herfst of lente, plus in de avonden van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daarbij worden ze mooier en komt licht meer binnen om om te zetten tot energie. Ook voorkomt het ongediert

Wanneer je zo’n palm zoals de trachycarpus koopt, verpot die vervolgens na aankoop. In de verkoopwinkel doen zij een zo klein mogelijke bloempot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten zodat hij vervoerbaar blijft. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

Tijdens de winterperiode gaat de Waaier palm in een slaap, en vervolgens behoeft hij bijna geen vocht meer te krijgen. 1x per 3 dagen is dan toereikend. In de tussenmaanden, herfst/lente is 1 keer in de 1 a 2 dagen behoorlijk, afhankelijk van de temperatuu

Plaats de Waaierpalm op een zonnig plekje want hij houdt heel erg van zonlicht. Het is ons advies om de fortunei ‘s winters tegen wind te beschermen. Weleens heeft de fortuneipalm goede bescherming nodig, wegens uiterste temperatuur momenten gepaard met veel win

In de zomers mag de Trachycarpus kluit gerust kleddernat gemaakt worden, het water wordt namelijk opgedronken door de palmboom en de rest zal verdampen vanwege de hitte. Enkele dagen kan het gebeuren dat er zelfs wel twee maal water gegeven kan worden, zo warm kan het worden. ‘s ochtends wordt aangeraden om de eerste beurt te doen plus ‘s avonds de 2e beur

De Trachycarpus fortunei is een plant. Het is niet zomaar een plant, hij valt onder de soort: ‘Palmbomen’. De Fortunei is super populair, omdat die heel goed over de Nederlandse kou kan. Het is geen probleem voor deze palm om in de winterkou buiten te staan. Winterhardheid is de term die hiervoor gehanteerd wordt. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Het gaat vervolgens jawel om gevoelstemperatuur, go right here allicht als er veel wind staat gaat de temperatuur die hij aankan omlaag. Bijv. Als het behoorlijk winderig is en de openlucht is klam, dan is de grenswaarde al bij 10 graden onder nu

Leave a Reply

Your email address will not be published.