Trachycarpus

Tussen alle soorten palmbomen vindt u heel bekend een specifieke soort: de Trachycarpus fortunei. Doordat deze zodanig goed over de kou kan, is ‘ie zo beroemd. Bij exotische planten denk je uiteraard aan tropische klimaten, en dat het onmogelijk is een mediterrane tuin in te richten in Nederland. Dit valt absoluut mee! Er bestaan namelijk een grote verzameling mediterrane planten, die een ronduit tropengevoel bezorgen, gewoon mogelijk te houden in onze koude Nederlandse tuin! Deze palmboomsoort kan maar liefst kou verduren tot -17C. Dit is dan wel gevoelstemperatuur die afhangt van wind en humiditeit, en het is ook zijn uiterste grens, nochtans het laat zien dat dit heus voorstelbaar is in ons koude lan

In de winters hoeft de palm vrijwel niet water te ontvangen, dan verkeert hij in een soort van winter slaap. Dan mag het wel 3 dagen duren alvorens de fortunei weer water nodig heeft. Afhankelijk van de kou gedurende de najaar en voorjaar, kunt u de palmboom 1 maal in de 1 of 2 dagen vocht geve

Elke week is het een mogelijkheid om uw palm met vocht te besproeien, en dat overwegend in de lente/herfst, plus in de avonden van de zomer. Dit verwijdert stof van de bladeren waardoor zij beter daglicht kunnen oppakken en eveneens mooier worden. Dit werkt evenals zeer goed tegen ongedier

Plaats de Wagnerianus op een zonnig plekje want hij houdt heel erg van zonlicht. Het is ons advies om de fortunei ‘s winters tegen wind te beschutten. Een combinatie van zware vorst plus sterke wind kan mede voor de Wagnerianus erg schadelijk zijn, wanneer de temperatuur beneden -10C is, want de gevoelstemperatuur is dan onder -19

Met de zomers vermag de fortunei palm gewoonlijk niet voldoende water krijgen, wegens de warmte. Soms wel 2 maal per dag met extreme warmte. De watermomenten behoren verspreid te zijn, en de kluit moet doorweekt gemaakt worden, dit is geen problee

If you liked this report and you would like to receive far more data about hier kindly stop by our own website.

Leave a Reply

Your email address will not be published.