Trachycarpus

Er zijn alsmede periodes dat de fortunei zowat niet water hoeft te krijgen, want dan slaapt hij feitelijk, tijdens de winter. Eenmaal in de drie dagen is dan aan te raden vocht te verstrekken. Afhankelijk van de kou tijdens de najaar en lente, kunt u de palm een keer in de 1 of 2 dagen water verstrekke

In de herfstperiode en voorjaar en de avonden van de zomers is het aangeraden om de palmboom met water te sproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht meer binnen om om te zetten tot groei. Dat werkt alsmede goed tegen ongedier

Wanneer je zo’n palm zoals de fortunei aanschaft, verpot deze vervolgens na aankopen. In de winkelzaak doen ze een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten zodat hij vervoerbaar blijft. Het groeien gaat weer stevig door wanneer de palm wordt overgepot in een grotere po

Het is mogelijk de palm te kwetsen wegens lage temperatuur door uiterste vorst en wind, dat de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt. De Trachycarpus fortunei mag een mooi zonnig plekje, want daar houdt hij van, sinds het een palmboomsoort i

Tijdens de zomers vermag de waaier palm meestal niet voldoende water ontvangen, door de hitte. Incidenteel wel twee keer per dag bij uiterste warmte. Wij raden aan de kluit doorweekt te maken op verscheidene momenten in de dag: ‘s morgens en in de namidda

De Trachycarpus fortunei is een palmensoort. De Fortunei is de allermeest populaire palmboom welke geacht is voor Teeningapalmen ons koude landje. Dat is doordat de Trachycarpus fortunei het uiterst winterbestendig is. Dat houdt in dat deze gedurig kou kan hebben zonder dood te gaan. De volwassene Fortunei kan vorst uitstaan (gevoelstemperatuur) van uiterst 18 graden beneden nul. Dat maakt hem een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse tui

Leave a Reply

Your email address will not be published.