Trachycarpus

De Fortunei, net als nagenoeg alle palmen houdt zeer ontzettend van daglicht. Zorg voor een fijn plekje buiten de tocht, waar hij veel daglicht kan ontvangen. Soms dan is het wel buitensporig koud, en dan kan een samenspel van vorst en wind de kou beneden de -17 brengen, wat zorgt voor heftige schade aan de pal

Tijdens de winter hoeft de palm vrijwel niet vocht te ontvangen, dan verkeert hij in een soort van winter slaap. Eenmaal in de drie dagen is dan aan te raden vocht te verstrekken. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is 1x in de 1 a 2 dagen genoeg, afhankelijk van de temperatuu

Tijdens de herfst en lente en de avonden van de zomer wordt het aanbevolen om de palmboom met water te sproeien. Dit zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor ze mooier worden plus evenzo beter daglicht op kunnen pakken. Als aanvulling helpt dit ook tegen ongediert

Ingeval je zo’n palm zoals de trachycarpus aanschaft, verpot die dan na aankopen. In de winkel doen ze een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten zodat hij vervoerbaar blijft. Het groeien gaat weer stevig door wanneer de palm wordt overgepot in een grotere po

Wanneer u de palm vocht verstrekt zal een gedeelte verdampen en een aanzienlijk percentage opgedronken worden door de palm. Daarom moet u de kluit grondig kletsnat maken. Het kan zo zijn dat er dagen arriveren dat twee maal water geven benodigd is, op echt hete dagen. Doe dit 1 maal ‘s ochtends en eenmaal in de namidda

Er bestaan veel soorten palmen, waaronder heel bekend, de Trachycarpus fortunei. Deze palm soort kan heel erg goed tegen de lage temperaturen, vandaar dat hij zo beroemd is. Vaak wordt bij Exotische planten gedacht aan een warm klimaat, met de verwachting dat het nooit kan werken in ons koude Nederland. Nou dit valt bepaald mee, want er zijn voldoende mediterrane planten, zoals de Waaier palmboom, die de Nederlandse kou kan verdragen. Zo’n palm zoals de Fortunei heeft geen moeilijkheden met temperaturen tot maar liefst -18 graden. Dit is wel de grens, daaronder zal hij sterven, en dan gaat het over gevoelstemperatuu

Leave a Reply

Your email address will not be published.