Trachycarpus

Zonlicht is heel erg gewild bij palmbomen in het algemeen, wat dus ook geldt voor de Fortunei. Dus zorg ervoor dat deze een mooi vrolijk plekje krijgen, ook het liefst buiten de tocht. Het kan incidenteel gebeuren dat de gevoelstemperatuur lager is dan -18 graden, vervolgens kan de stormwind en vorst ernstige afbreuk aan de palmboom berokkene

Wanneer u de palmboom vocht verstrekt zal een deel verdampen plus een flink percentage opgenomen worden door de palm. Derhalve moet u de kluit volkomen kletsnat maken. Het kan zo zijn dat er dagen komen dat twee keer vocht geven nodig is, op zeer hete dagen. ‘s morgens wordt aangeraden om de eerste beurt te doen en ‘s avonds de 2e rond

Er zijn ook periodes dat de fortunei zowat geen vocht hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij bijna, tijdens de winter. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren voordat hij weer water nodig heeft. Afhankelijk van de kou gedurende de najaar en lentetijd, kunt u de palm eenmaal in de 1 of 2 dagen water geve

Wilde je zo’n waaierpalm aankopen, verpot die dan Ging je een fortunei kopen, verpot hem dan onmiddelijk.. In de winkelzaak doen ze een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij verplaatsbaar blijft. Het groeien gaat weer stevig door wanneer de palm wordt overgepot in een grotere po

De Trachycarpus fortunei is een plant. Het is niet zomaar een plant, hij valt onder de soort: ‘Palmbomen’. If you loved this short article and you would love to receive more details about Teeningapalmen assure visit the site. De Trachycarpus fortunei is de bijzonder aangetroffen palmensoort welke de onze vorst kan doorstaan. ze mogen in de winter alledaags buitenshuis hier in Nederland. Hiervoor wordt de naam ‘winterhardheid’ gebruikt. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Maar wordt hier weliswaar gevoelstemperatuur mee bedoeld, dat stijgen gaat wanneer er meer wind is. Bijv. Als het behoorlijk winderig is en de buitenlucht is vochtig, dan is de grenswaarde al bij 10 graden onder nu

Besproei de palmboom elke week met water, in de herfst of lente en de avonden van de zomers.Besproei de palmboom elke week met vocht, tijdens de herfst of lente en de avonden van de zomers. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt daglicht beter binnen om om te zetten tot energie. Dit werkt alsmede uiterst goed tegen ongedier

Leave a Reply

Your email address will not be published.