Trachycarpus

Een bepaalde slag onder de planten is erg exclusief, en daar hebben we het over: de Trachycarpus fortunei. Het is niet zomaar een plant, hij valt onder de soort: ‘Palmbomen’. De Fortunei is super populair, omdat die heel goed over de Nederlandse kou kan. Het is geen probleem voor deze palm om in de winterkou buiten te staan. Hiervoor wordt de naam ‘winterhardheid’ gebruikt. Meeste tropische bomen kunnen niet over de kou, maar deze Trachycarpus fortunei kan maar liefst 18 graden onder nul hebben! Het gaat dan weliswaar om gevoelstemperatuur, daarom als er vaak wind staat gaat de temperatuur die hij aankan omlaag. Bijv. Indien het hevig waait en de openlucht is vochtig, dan is de grens al bij 10 graden onder nu

In de herfstperiode plus lente en de avonden van de zomer wordt het aangeraden om de palm met water te besproeien. Het zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor zij mooier worden en evenzo beter licht op kunnen nemen. Dat werkt alsmede zeer goed tegen ongedier

In de zomer kan de waaier palmboom meestal niet genoeg water krijgen, door de warmte. Somtijds wel twee maal per dag bij extreme warmte. Deze beurten behoren niet te dicht met elkaar te gebeuren, slechts verspreid. Het is geen probleem ingeval de kluit beduidend doordrenkt wordt gemaakt, dat is verlang

In de winter hoeft de palm haast geen water te ontvangen, dan is hij in een soort van winterslaap. Een keer per 3 dagen is dan voldoend. In de lente/herfst maanden mag u de palmboom eenmaal in de 1 a 2 dagen vocht schenken, wat van de temperatuur zal afhange

Als de gevoelstemperatuur voorbij -16C arriveert, dan is het mogelijk dat de hevige vorst plus stormwind de palm beschadigt. If you loved this report and you would like to receive a lot more details concerning phoenix roebelenii kindly go to the web site. De Trachycarpus fortunei houdt heel erg van zon, het is immers een palmboomsoort, daarom geef hem een mooi zonnig plekj

Leave a Reply

Your email address will not be published.