Trachycarpus

In de herfstperiode en voorjaar en de avonden van de zomer wordt het aangeraden om de palmboom met vocht te besproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt daglicht beter binnen om om te zetten naar groei. Als aanvulling helpt dit ook tegen ongediert

Geef de waaierpalm met de zomers overvloedig water. We raden aan de kluit drijfnat te maken, omdat hij veel zal drinken, en de rest zal vervliegen. Gedurende buitensporig hete dagen helpt het zelfs om de palm twee keer water te schenken, eenmaal in de morgen en 1x tijdens de namidda

De Waaierpalm, net zoals vrijwel alle palmen houdt heel ontzettend van zonlicht. Het is dus belangrijk een fijn zonnig plekje te arrangeren voor de palmboom, graag zowel dat de palm niet op deze site de tocht staat. Mogelijk dan is het wel buitengewoon koud, en dan kan een samenspel van vorst en wind de kou onder de -16 brengen, wat zorgt voor erge schade aan de pal

De Fortunei is een palmensoort. De Fortunei is de allermeest populaire palm die vooraanstaand is voor ons koude Nederland. De Trachycarpus fortunei is het allerwinterhardst, vandaar! Dat houdt in dat hij gedurig kou kan verdragen zonder dood te gaan. De volwassene Fortunei kan kou verduren (gevoelstemperatuur) van hoogstens 17 graden onder nul. Dat maakt hem een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse tui

Tijdens de winterperiode gaat de Fortunei palm in een slaap, en dan hoeft hij zowat niet vocht meer te krijgen. Eenmaal per 3 dagen is dan voldoende. Afhankelijk van de kou gedurende de najaar en voorjaarstijd, kunt u de palmboom eenmaal in de 1 of 2 dagen vocht verstrekke

Leave a Reply

Your email address will not be published.