Trachycarpus

Tijdens de winters hoeft de palm bijna niet vocht te ontvangen, dan verkeert hij in een soort van winterslaap. Een keer per 3 dagen is dan behoorlijk. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is eenmaal in de 1 a 2 dagen afdoend, afhankelijk van de temperatuu

De Waaierpalm, net zoals bijna alle palmbomen houdt heel erg van zonlicht. Dus zorg ervoor dat deze een aardig vrolijk plekje ontvangen, tevens het liefst buiten de tocht. Mogelijk dan wordt het wel buitensporig koud, en dan kan een combinatie van vorst en wind de kou beneden de -18 brengen, wat zorgt voor hevige beschadiging aan de palmboo

Een bepaalde slag onder de planten is heel exclusief, en daar hebben wij het over: de Fortunei palm. Deze soort plant is een palmboom, een tropische soort dus. De Fortunei is super populair, omdat die heel goed over de Nederlandse kou kan. Het is heel normaal winkel voor palmbomen deze palm om buiten gezet te worden zonder probleem. Hiervoor wordt de bewoording ‘winterhardheid’ gebruikt. Een gewone tropische palmboom is niet winterhard, echter de Trachycarpus fortunei zijn vorstbestendig tot maar liefst 16 graden Celsius! Het gaat vervolgens weliswaar om gevoelstemperatuur, zodoende als er vaak wind staat gaat de verdragingstemperatuur naar beneden. Bijv. Indien het ontzettend winderig is en de buitenlucht is klam, dan is de grenswaarde al bij 10 graden onder nu

‘s Zomers heeft de waaier palm erg overvloedig vloeistof nodig. Somtijds wel 2 keer per dag met extreme hitte. Deze beurten moeten niet te dicht bij elkaar zijn, maar verspreid. Het is geen narigheid ingeval de kluit aardig humide wordt gemaakt, dat is gewil

Besproei de palmboom elke week met water, in de lente/herfst en de avondjes van de zomer.Besproei de palmboom elke week met vocht, tijdens de lente/herfst en de avonden van de zomers. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daarbij worden ze mooier en komt licht meer binnen om om te zetten tot groei. Evenzo voorkomt het ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.