Trachycarpus

‘s Zomers heeft de fortunei palm behoorlijk veel vocht nodig. Somtijds wel twee maal per dag met uiterste warmte. Deze beurten behoren niet te dicht bij mekaar zijn, slechts verspreid. Het is geen probleem wanneer de kluit beduidend humide wordt gemaakt, dit is gunsti

Tijdens de winters hoeft de palmboom vrijwel niet vocht te hebben, dan is hij in een soort van winterslaap. Een keer in de drie dagen is dan aan te raden vocht te verstrekken. In de lente/herfst maanden mag u de palmboom eenmaal in de 1 a 2 dagen water schenken, wat van de temperatuur zou afhange

Palmen in het algemeen, en uiteraard eveneens de Waaierpalm, houden van zonlicht. Het is dus belangrijk een fraai zonnig plekje te schikken voor de palmboom, graag bovendien dat de palmboom niet op de tocht komt. Soms dan wordt het wel extreem koud, en dan kan een samenspel van vorst en wind de kou onder de -16 brengen, wat zorgt voor heftige beschadiging aan de palmboo

Mocht je zo’n fortunei aanschaffen, verpot hem daarna Ging je zo’n trachycarpus aankopen, verpot die vervolgens meteen.. Om de palmboom makkelijk transporteerbaar te behouden wordt hij in de groothandel niet verpot in een grote bloempot, maar zo compact mogelij

Er bestaan veel soorten palmen, waaronder heel bekend, de Trachycarpus fortunei. Deze is zo bekend geworden doordat hij uiterst goed kan tegen vorst. Frequent wordt bij Tropische planten gedacht aan een warm klimaat, met de verwachting dat het nooit kan functioneren in ons koude kikkerlandje. Dit valt absoluut mee! Er zijn namelijk een ruime verzameling exotische planten, die zo’n waarlijk tropengevoel bezorgen, gewoonweg mogelijkerwijs te houden in onze soms erg koude Nederlandse achtertuin! Zo’n palm als de Trachycarpus fortunei kan een temperatuur verdragen van wel -18 graden Celsius. Dat is wel de grens, If you adored this article and you would certainly such as to obtain additional facts concerning teeninga palmen kindly visit the web-page. eronder zou hij afsterven, en dan gaat het over gevoelstemperatuu

Elke week is het een optie om uw palm met vocht te besproeien, en dat grotendeels tijdens de herfst of lente, en in de avonden van de zomer. Dit verwijdert stof van de bladeren waardoor ze beter daglicht kunnen opnemen en eveneens mooier worden. Evenzo voorkomt het ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.