Trachycarpus

Zonlicht is zeer erg gewild bij palmbomen in het algemeen, wat dus alsmede geldt voor de Wagnerianus. Zorg voor een fijn plekje zonder de tocht, waar hij veel zonlicht mag ontvangen. Mogelijk dan is het wel extreem ijskoud, en dan kan een samenspel van kou en stormwind de kou onder de -18 brengen, wat zorgt voor heftige beschadiging aan de palmboo

Elke week is het een optie om uw palmboom met vocht te besproeien, en dat bovenal in de herfst of lente, en in de avonden van de zomers. Het zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor ze mooier worden en evenzo beter licht op kunnen pakken. Dit werkt alsmede zeer goed tegen ongedier

Wanneer je een palm zoals de waaierpalm koopt, verpot deze dan na aankoop. Om de palm makkelijk vervoerbaar te behouden wordt hij in de winkel niet verpot naar een grotere bak, doch zo compact mogelij

Er zijn veel soorten planten, en vandaag hebben wij het over de Trachycarpus fortunei. Meer specifiek, het is een soort palm. De Trachycarpus fortunei is de uiterst populaire palmsoort die de Nederlandse vorst kan dragen. Zij vermogen in de winter eenvoudig buiten hier in Holland. Winterhardheid is de term die hiervoor gehanteerd wordt. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Het gaat vervolgens wel om gevoelstemperatuur, zodoende wanneer er veel wind staat gaat de temperatuur die draagbaar is naar beneden. Bijv. Mogelijk is reeds bij 10C onder nul de grens bereikt, If you have any kind of inquiries relating to where and how you can utilize Tropische Planten, you could call us at the page. door vochtige lucht en sterke win

De fortuneipalm moet in de zomer overvloedig water krijgen, dat zal hij graag ontvangen. In de hitte neemt hij overvloedig vloeistof op vanuit de aarde, dus maak de kluit kletsnat. Weleens dan wordt het weliswaar heel erg heet in de zomers. Dan raden wij aan om de palmboom tijdens de morgen water te geven (kletsnat) en bovendien nog een keer tijdens de namidda

In de winterperiode gaat de Waaier palm in een slaap, en vervolgens behoeft hij vrijwel niet vocht meer te ontvangen. Een keer per 3 dagen is dan afdoend. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is een keer in de 1 a 2 dagen voldoend, afhankelijk van de temperatuu

Leave a Reply

Your email address will not be published.