Trachycarpus

Ging je een fortunei aanschaffen, verpot die daarna Ging je zo’n trachycarpus aanschaffen, verpot die daarna direct.. If you have any thoughts regarding in which and how to use click the next document, you can get in touch with us at the webpage. Om de palmboom makkelijk transporteerbaar te hebben wordt hij in de winkel niet verpot in een grote bak, doch zo klein mogelij

In de winterperiode gaat de Fortunei palm in een dutje, en vervolgens behoeft hij bijna niet vocht meer te ontvangen. Een keer per 3 dagen is dan genoeg. Tijdens de lente/herfst maanden mag u de palmboom eenmaal in de 1 a 2 dagen water verstrekken, wat van de kou zou afhange

Als de gevoelstemperatuur voorbij -18C arriveert, dan wordt het mogelijk dat de ernstige kou plus wind de palm schaadt. De Trachycarpus fortunei verdient een prachtig zonnig plekje, want daar houdt hij van, sinds het een palmboomsoort betref

Tussen alle soorten palmbomen vindt u heel bekend een specifieke soort: de Trachycarpus fortunei. Omdat deze palm zo goed over de lage temperaturen kan, komt ‘ie zo beroemd. Bij mediterrane planten denk je natuurlijk aan hete gebieden, en dat het onmogelijk is een tropische tuin in te richten in ons land. Wel dat valt bepaald mee, want er zijn genoeg mediterrane planten, zoals de Waaier palm, die de Nederlandse vorst kan hebben. Zo’n palmboom zoals de Trachycarpus fortunei kan een temperatuur verduren tot weliswaar -17 graden onder nul. Dit is vervolgens wel zijn uiterste grenswaarde, en het gaat over gevoelstemperatuur, maar echter wordt dit niet vaak gehaald in ons koude land, en er zijn altijd beschermingsmogelijkhede

In de zomer mag de Trachycarpus kluit zorgeloos doorweekt gemaakt worden, het vocht wordt namelijk opgenomen door de palmboom en de rest zal verdampen door de hitte. Het kan zo gebeuren dat er dagen komen dat 2 keer vocht verstrekken benodigd is, op echt hete dagen. Dat kan 1 maal ‘s morgens en eenmaal in de namidda

Elke week is het een mogelijkheid om uw palmboom met water te besproeien, en dat grotendeels in de herfst of lente, en in de avonden van de zomers. Het zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor ze mooier worden plus tevens beter licht op kunnen nemen. Dat werkt alsmede zeer goed tegen ongedier

Leave a Reply

Your email address will not be published.