Trachycarpus

Verpot direct een trachycarpus wanneer je hem koopt. In de winkel doen ze een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten zodat hij verplaatsbaar is. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

Ingeval het zomers is kunt u de kluit van de Fortunei zonder probleem zeiknat maken, dat wordt opgenomen door de plant en de rest verdampt. Het kan zo zijn dat er dagen aankomen dat 2 keer vocht verstrekken benodigd is, op echt hete dagen. ‘s morgens wordt aanbevolen om de eerste beurt te doen plus ‘s avonds de 2e beur

In de winterperiode gaat de Wagnerianus palm in een slaap, en vervolgens behoeft hij vrijwel niet water meer te krijgen. Dan kan het wel 3 dagen duren alvorens de fortunei weer water nodig heeft. Tijdens de lente/herfst maanden kunt u de palm 1 maal in de 1 a 2 dagen vocht schenken, wat van de kou zou afhange

Wekelijks is het een voorkeur om uw palmboom met water te besproeien, en dat vooral tijdens de herfst of lente, en in de avonden van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor Look At This worden ze mooier en komt licht meer binnen om om te zetten naar energie. Dit werkt evenals goed tegen ongedier

Daglicht is heel erg gewenst bij palmbomen in het algemeen, wat dus alsmede geldt voor de Fortunei. Dus zorg ervoor dat deze een mooi zonnig plekje ontvangen, ook het liefst buiten de tocht. Het kan mogelijk gebeuren dat de gevoelstemperatuur minder is dan -18 graden, dan kan de stormwind en kou ernstige schade aan de palm bezorge

Er zijn tal palmbomen soorten, en zo’n zeer bekende onder de palmen bestaat de Trachycarpus fortunei. Doordat deze palm zo bijzonder tegen de vorst kan, is ‘ie zo beroemd. Bij tropische planten denk je vanzelf aan warme klimaten, en dat het onmogelijk is een tropische tuin in te richten in ons land. Het is beslist wel mogelijk om de Tropen naar Holland te brengen, er zijn namelijk winterharde kou verdragende palmboomsoorten voor in onze tuin, zoals de Trachycarpus fortunei. Een palm als de Wagnerianus heeft geen problemen aangaande kou tot maar liefst -18 graden. Dat is vervolgens weliswaar zijn uiterste grenswaarde, plus het betreft gevoelstemperatuur, toch echter wordt deze niet vaak gehaald in Nederland, en er zijn altijd beschermingsoptie

Leave a Reply

Your email address will not be published.