Trachycarpus

De palm kan beschadigen wegens de extreme kou van -16 graden door ernstige vorst en wind. Zoek een zonnig plekje uit om de Trachycarpus fortunei te plaatsen, zodat hij als palmboom bijzonder kan ontvangen van de zo

Een bepaalde familie tussen de planten is volkomen speciaal, en daar hebben wij het over: de Trachycarpus fortunei. Deze soort plant is een palmboom, een tropische soort dus. Waarom deze Fortunei zo populair is, komt doordat hij zich niet laat afschrikken door de kou die we hier in Nederland hebben. Het is heel normaal voor deze palm om buiten gezet te worden zonder probleem. Dit wordt ook wel ‘winterhardheid’ genoemd.. Meeste tropische bomen kunnen niet over de kou, maar deze Trachycarpus fortunei kan maar liefst 18 graden onder nul hebben! Het draait dan om gevoelstemperatuur, die stijgt bij meer wind en daalt bij weinig wind.. Bijv. bij veel wind en hoge luchtvochtigheid moet het niet kouder zijn dan -10

In de herfst plus lente en de avonden van de zomer wordt het aangeraden om de palm met water te besproeien. Dit verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor ze beter daglicht kunnen absorberen en eveneens mooier worden. Dit werkt ook uiterst goed tegen ongedier

Wanneer het zomers is mag u de kluit van de Wagnerianus zonder probleem doorweekt maken, dat wordt opgenomen door de plant en de rest verdampt. Soms wordt het zo warm dat het kan gebeuren dat er tweemaal water gegeven dient te worden. Doe dit een keer ‘s morgens en eenmaal in de namidda

Tijdens de winter hoeft de palm haast niet water te ontvangen, dan is hij in een soort van winterslaap. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren voordat de palm weer water nodig heeft. Afhankelijk van de kou tijdens de najaar en voorjaarstijd, kunt u de palm een keer in de 1 a 2 dagen water geve

If you treasured this article so you would like to obtain more info relating to Winterharde agave generously visit our internet site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.