Trachycarpus

Een bepaalde soort onder de planten is heel merkwaardig, en daar hebben we het over: de Waaierpalm. Meer specifiek, het is een palmboomsoort. De Fortunei is super populair, omdat die heel goed over de Nederlandse kou kan. ze kunnen in de winter eenvoudig buiten hier in Nederland. Dit wordt ook wel ‘winterhardheid’ genoemd.. Meeste tropische bomen kunnen niet over de kou, maar deze Trachycarpus fortunei kan maar liefst 18 graden onder nul hebben! Het draait dan om gevoelstemperatuur, die stijgt bij meer wind en daalt bij weinig wind.. Bijv. Mogelijk is reeds bij 10C onder nul de grenswaarde bereikt, door humide lucht en sterke win

In de winters hoeft de palmboom haast niet water te hebben, dan is hij in een soort van winterslaap. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren voordat hij weer water nodig heeft. In de lente/herfst maanden mag u de palmboom een keer in de 1 a 2 dagen vocht schenken, wat van de kou zal afhange

Ingeval het zomers is mag u de kluit van de Trachycarpus zonder probleem doorweekt maken, dit wordt opgenomen door de plant en de rest verdampt. Soms wordt het zo heet dat het kan gebeuren dat er tweemaal vocht gegeven dient te worden. ‘s morgens wordt aangeraden om de eerste ronde te doen plus ‘s avonds de 2e beur

Wanneer je zo’n palm zoals de waaierpalm koopt, verpot deze vervolgens na aankopen. In de groothandel doen ze een zo klein mogelijke bloempot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij vervoerbaar blijft. Het groeien gaat weer stevig door wanneer de palm wordt overgepot in een grotere po

In de herfstperiode plus voorjaar en de avonden van de zomers wordt het aanbevolen om de palm met water te sproeien. Dit verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor zij beter licht kunnen opvangen en evenzo mooier worden. Ook voorkomt het ongediert

Het is mogelijk de palm te kwetsen vanwege kou door uiterste kou plus wind, dat de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt. De Trachycarpus fortunei houdt heel erg van zon, het is immers een palmboomsoort, dus geef hem een mooi zonnig plekj

If you have any sort of inquiries regarding where and how to utilize Palmboom Kopen, you could call us at our own web-page.

Leave a Reply

Your email address will not be published.