Trachycarpus

Er zijn ook periodes dat de fortunei nagenoeg niet water hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij bijna, tijdens de winters. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren voordat de fortunei weer vocht nodig heeft. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is 1 keer in de 1-2 dagen behoorlijk, afhankelijk van de temperatuu

Indien de gevoelstemperatuur voorbij -16C arriveert, dan is het mogelijk dat de heftige vorst en stormwind de winterharde Palmboom schaadt. De Trachycarpus fortunei heeft nodig een mooi zonnig plekje, want daar houdt hij van, sinds het een palmboom betref

Onder de palmbomensoorten, vindt u de Trachycarpus fortunei. Beter gezegd, het is de uiterst populaire palm dat in ons landje wordt tegengekomen. Dit heeft te maken met de winterhardheid, waarvan de Fortunei de aller winterhardste is. Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. De meerderjarige Trachycarpus kan vorst verduren (gevoelstemperatuur) tot hooguit 17 graden beneden nul. Dit maakt hem super geschikt om in de achtertuin te plaatse

Wilde je zo’n waaierpalm aankopen, verpot hem daarna Mocht je een waaierpalm aanschaffen, verpot die daarna onmiddelijk.. In de verkoopwinkel is deze algeheel doorgeworteld maar niet verpot zodat hij transporteerbaar i

Tijdens de zomer vermag de waaier palm gewoonlijk niet voldoende water krijgen, door de hitte. Met uiterste hitte is weleens twee keer wel nodig. We raden aan de kluit doorweekt te maken op meerdere momenten tijdens de dag: ‘s ochtends en in de avon

Besproei de palm elke week met water, in de herfst of lente en de avondjes van de zomer.Besproei de palm wekelijks met vocht, in de herfst of lente en de avonden van de zomer. Dit zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor zij mooier worden en alsmede beter daglicht op kunnen nemen. Als toevoeging helpt dit ook tegen ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.