Trachycarpus

Tijdens de winter hoeft de palm vrijwel niet vocht te ontvangen, dan verkeert hij in een soort van winter slaap. Dan mag het wel 3 dagen duren voordat hij weer vocht nodig heeft. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is een keer in de 1 a 2 dagen toereikend, afhankelijk van de temperatuu

Besproei de palmboom wekelijks met water, in de lente/herfst en de avonden van de zomers.Besproei de palm wekelijks met water, in de lente/herfst en de avonden van de zomers. Dit zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor zij mooier worden en evenzo beter licht op kunnen nemen. Dit werkt alsmede goed tegen ongedier

De Trachycarpus fortunei is een plant. Het is niet zomaar een plant, hij valt onder de soort: ‘Palmbomen’. Waarom deze Fortunei zo populair is, komt doordat hij zich niet laat afschrikken door de kou die we hier in Nederland hebben. ze vermogen in de winters eenvoudig buitenshuis hier in Holland. Dit wordt ook wel ‘winterhardheid’ genoemd.. Meeste tropische bomen kunnen niet over de kou, maar deze Trachycarpus fortunei kan maar liefst 18 graden onder nul hebben! Doch wordt hier welnu gevoelstemperatuur mee bedoeld, teeningapalmen welke omhoog gaat wanneer er meer wind is. Bijv. bij veel wind en hoge luchtvochtigheid moet het niet kouder zijn dan -10

In de zomers kan de waaier palm gewoonlijk niet voldoende water krijgen, wegens de hitte. Incidenteel wel twee keer per dag met uiterste hitte. De momenten behoren verspreid te zijn, en de kluit moet drijfnat gemaakt worden, dat is geen problee

De Trachycarpus fortunei houdt van veel licht, dus plaats hem op een zonnige ruimte. Het is ons advies om de fortunei ‘s winters tegen wind te beschermen. Enorme wind samen met zware vorst kan enorm schadelijk zijn, ondanks dat hij vorst verdraagt van -18

Leave a Reply

Your email address will not be published.