Trachycarpus

In de winters hoeft de palmboom bijna niet water te hebben, dan verkeert hij in een soort van winterslaap. Een keer per 3 dagen is dan afdoend. Tijdens de lente/herfst maanden mag u de palmboom eenmaal in de 1 a 2 dagen vocht verstrekken, wat van de kou zal afhange

De fortunei mag in de zomers overvloedig water ontvangen, dat zal hij verwelkomen. We raden aan de kluit kletsnat te maken, omdat hij veel zal drinken, en de rest zal verdampen. Enkele dagen worden zo ontzettend warm dat het kan zijn dat de palm twee keer water nodig heeft, 1 maal ‘s morgens en de volgende tijdens de avon

De Fortunei is een palmbomen soort. Beter nog, het is de uiterst populaire palmboom welke in ons landje wordt aangetroffen. Dit heeft te maken met de winterhardheid, Teeninga palmen waarvan de Fortunei de aller winterhardste is. Dit houdt in dat hij veel kou kan verduren zonder dood te gaan. Een stevige gegroeide Fortunei kan maar liefst tot -17 graden kou verdragen. Dit maakt hem super passend om in de achtertuin te zette

Als de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt, dan wordt het mogelijk dat de hevige vorst plus stormwind de palm schaadt. Zoek een zonnig plekje uit om de Trachycarpus fortunei te plaatsen, zodat hij als palmboom goed kan genieten van de zo

Elke week is het een optie om uw palm met vocht te besproeien, en dat bovenal tijdens de lente/herfst, en in de avonden van de zomers. Dat verwijdert stof van de bladeren waardoor zij beter licht kunnen oppakken en daarnaast mooier worden. Dat werkt bovendien goed tegen ongedier

Leave a Reply

Your email address will not be published.