Trachycarpus

Palmbomen in het algemeen, en derhalve eveneens de Waaierpalm, houden van zonlicht. Dus zorg ervoor dat ze een aardig zonnig plekje krijgen, ook het liefst buiten de tocht. Het kan soms gebeuren dat de gevoelstemperatuur lager is dan -18 graden, dan kan de stormwind plus kou heftige afbreuk aan de palm toebrenge

Tijdens de herfst plus voorjaar en de avonden van de zomer is het aangeraden om de palm met water te sproeien. Het zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor zij mooier worden en ook beter daglicht op kunnen pakken. Bovendien voorkomt het ongediert

Onder de palmensoorten, vindt u de Trachycarpus fortunei. De Fortunei is de uiterst populaire palmboom die bekend is van ons koude land. Dit heeft te maken met de winterhardheid, waarvan de Fortunei de aller winterhardste is. Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. Een grote fortunei palm kan vorst verdragen tot -17 graden! Dat maakt hem super geschikt om in de tuin te plaatse

In de winters hoeft de palm vrijwel geen vocht te ontvangen, dan is hij in een soort van winterslaap. Een keer per 3 dagen is dan behoorlijk. Afhankelijk van de kou gedurende de najaar en lente, kunt u de palmboom 1 maal in de 1 of 2 dagen water geve

Geef de fortuneipalm met de zomers veel water. We raden aan de kluit kletsnat te maken, omdat hij veel zal drinken, en de overblijfsel zal vervliegen. Gedurende uitermate warme dagen helpt het zelfs om de palm 2x water te schenken, 1x in de ochtend en 1 keer tijdens de avon

Ingeval je een palmboom Kopen zoals de fortunei aanschaft, verpot die vervolgens na aankoop. Om de palmboom makkelijk transporteerbaar te behouden is hij in de groothandel niet verpot naar een grotere bak, maar zo compact mogelij

Leave a Reply

Your email address will not be published.