Trachycarpus

Wanneer je een palmboom als de waaierpalm aankoopt, verpot die vervolgens na aankopen. Om de palmboom makkelijk transporteerbaar te houden is hij in de verkoopwinkel niet verpot in een grotere pot, doch zo klein mogelij

In de winters hoeft de palm vrijwel geen water te hebben, dan verkeert hij in een soort van winterslaap. Een keer in de drie dagen is dan aan te raden vocht te verstrekken. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is een keer in de 1-2 dagen behoorlijk, afhankelijk van de temperatuu

Besproei de palm wekelijks met vocht, in de herfst of lente en de avondjes van de zomer.Besproei de palmboom wekelijks met water, tijdens de herfst of lente en de avondjes van de zomers. Dit zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, Teeninga palmen waardoor zij mooier worden en alsmede beter licht op kunnen pakken. Dit werkt bovendien uiterst goed tegen ongedier

De Waaierpalm, net als nagenoeg alle palmbomen houdt heel ontzettend van daglicht. Dus zorg ervoor dat deze een gunstig vrolijk plekje ontvangen, ook het liefst buiten de tocht. Hevig schadelijke wind en hoge vorst kan wellicht veel beschadiging toebrengen, indien de gevoelstemperatuur voorbij -17C kom

Tussen alle soorten palmbomen vindt u heel bekend een specifieke soort: de Trachycarpus fortunei. Omdat deze palm zo goed tegen de vorst kan, komt hij zo beroemd. Bij tropische planten denk je uiteraard aan hete gebieden, en dat het onmogelijk is een tropische achtertuin in te richten in ons koude land. Nou dat valt wel mee, want er bestaan genoeg exotische planten, zoals de Trachycarpus fortunei palmboom, welke de Nederlandse vorst kan hebben. Een palm zoals de Wagnerianus heeft geen moeilijkheden met temperaturen tot maar liefst -18 graden. Dat is wel de grens, daaronder zal hij sterven, en dan gaat het over gevoelstemperatuu

‘s Zomers heeft de fortunei palm erg veel vloeistof nodig. Met extreme warmte is weleens twee keer wel dringend. De momenten behoren verspreid te zijn, en de kluit moet drijfnat gemaakt worden, dit is geen problee

Leave a Reply

Your email address will not be published.