Trachycarpus

Besproei de palmboom elke week met vocht, tijdens de herfst of lente en de avondjes van de zomer.Besproei de palm elke week met vocht, tijdens de lente/herfst en de avonden van de zomers. Dit zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor ze mooier worden en alsmede beter licht op kunnen pakken. Evenzo voorkomt het ongediert

De Trachycarpus fortunei houdt van veel licht, dus plaats hem op een zonnige plek. Het is ons advies om de fortunei ‘s winters tegen wind te verdedigen. Een combinatie van zware vorst plus heftige wind kan ook voor de Wagnerianus buitengewoon onvoordelig zijn, wanneer de temperatuur beneden -10C komt, want de gevoelstemperatuur is vervolgens onder -18

De waaierpalm moet in de zomers veel water krijgen, dat zal hij verwelkomen. Vanwege de warmte kan hij overvloedig vocht opslorpen van de grond, dus doorweekt is een uitstekende dosis water. Soms dan wordt het bepaald heel enorm warm in de zomer. Dan raden we aan om de palmboom in de ochtend water te verstrekken (drijfnat) en zowel nog een keer in de namidda

Er zijn veel soorten planten, en vandaag hebben wij het over de Trachycarpus fortunei. Meer kenmerkend, het is een palmboomsoort. Waarom deze Fortunei zo populair is, komt doordat hij zich niet laat afschrikken door de kou die we hier in Nederland hebben. Het is heel normaal voor deze palm om buiten gezet te worden zonder probleem. Hiervoor wordt de term ‘winterhardheid’ gebruikt. Meeste Tropische planten bomen kunnen niet over de kou, maar deze Trachycarpus fortunei kan maar liefst 18 graden onder nul hebben! Het draait dan om gevoelstemperatuur, die stijgt bij meer wind en daalt bij weinig wind.. Bijv. Soms is reeds bij 10C onder nul de limiet bereikt, vanwege humide buitenlucht en sterke win

Er zijn evenzo periodes dat de fortunei zowat geen vocht hoeft te krijgen, want dan slaapt hij bijna, in de winter. Vervolgens mag het wel 3 dagen duren voordat hij weer water nodig heeft. Afhankelijk van de kou gedurende de najaar en voorjaar, kunt u de palm eenmaal in de 1 of 2 dagen vocht verstrekke

Leave a Reply

Your email address will not be published.