Trachycarpus

De Fortunei valt onder de Winterharde palmbomen. In ons weersgesteldheid wisselvallige land is dit de meest populaire palm. Dat komt aangezien de Trachycarpus fortunei het allermeest vorstbestendig is. Dat houdt in dat deze overvloedig kou kan hebben zonder dood te gaan. Een stevige gegroeide Fortunei kan maar liefst tot -17 graden kou verdragen. Daarom is het een echte super palm voor in de tui

De fortuneipalm moet in de zomers veel water ontvangen, dat zal hij verwelkomen. Door de warmte kan hij overvloedig vloeistof opslurpen van de bodem, dus kletsnat is een goede dosis water. Enkele dagen worden zo bont heet dat het kan zijn dat de palmboom twee keer water nodig heeft, eenmaal ‘s ochtends plus de volgende in de namidda

Wekelijks is het een mogelijkheid om uw palm met water te besproeien, en dat grotendeels in de herfst of lente, en in de avonden van de zomers. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht meer binnen om om te zetten tot energie. Als toevoeging helpt het ook tegen ongediert

Een zonnig plekje is de beste plaats voor een Trachycarpus wagnerianus, omdat hij daarvan houdt als palmboom. Met de winters is aanbevolen de waaierpalm bijzonder beschut te worden tegen wind, omdat het soms wel buitengewoon koud kan worden. Soms heeft de waaierpalm goede bescherming nodig, vanwege uiterste temperatuur momenten gepaard bij overvloedig win

In de winterperiode gaat de Waaier palm in een slaap, en dan hoeft hij vrijwel niet vocht meer te ontvangen. Een keer in de drie dagen is dan aan te raden water te verstrekken. Afhankelijk van de temperatuur gedurende de najaar en voorjaar, kunt u de palmboom een keer in de 1 a 2 dagen vocht verstrekke

Leave a Reply

Your email address will not be published.