Trachycarpus

In de winterperiode gaat de Wagnerianus palm in een dutje, en vervolgens hoeft hij bijna geen water meer te krijgen. Eenmaal in de drie dagen is dan aan te raden vocht te geven. In de lente/herfst maanden mag u de palm eenmaal in de 1 of 2 dagen vocht geven, wat van de temperatuur zal afhange

Het is mogelijk de palm te kwetsen wegens vorst vanwege extreme kou en wind, zodat de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt. De Trachycarpus fortunei houdt heel erg van zon, het is immers een palmboomsoort, derhalve geef hem een mooi opgewekt plekj

Tussen alle soorten palmbomen vindt u heel bekend een specifieke soort: de Trachycarpus fortunei. Deze familie kan heel erg goed over de lage temperaturen, vandaar dat hij zodanig bekend is. Een warm klimaat is menigmaal de eerste veronderstelling indien iemand het heeft over tropische planten. Men verwacht al volledig niet dat dat denkbaar is hier in het koude Nederland. Nou dit valt bepaald mee, want er zijn genoeg mediterrane planten, zoals de Waaier palmboom, website die de Nederlandse kou kan verduren. Een palm zoals de Trachycarpus fortunei kan een temperatuur verdragen tot weliswaar -16 graden onder nul. Dat is dan weliswaar zijn extreme grenswaarde, plus het gaat over gevoelstemperatuur, toch desalniettemin wordt dit niet doorgaans gehaald in ons land, en er bestaan altijd beschermingsmogelijkhede

Tijdens de zomer kan de fortunei palm algemeen niet voldoende water krijgen, vanwege de warmte. Soms wel 2 maal per dag met extreme warmte. Deze beurten behoren niet te dicht met mekaar te gebeuren, echter verspreid. Het is geen narigheid ingeval de kluit aardig humide wordt gemaakt, dat is gewens

Besproei de palmboom wekelijks met water, in de lente/herfst en de avondjes van de zomers.Besproei de palmboom wekelijks met water, in de herfst of lente en de avonden van de zomers. Dit zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor ze mooier worden plus tevens beter daglicht op kunnen pakken. Evenzo voorkomt het ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.