Trachycarpus

In de zomer heeft de Trachycarpus fortunei een massa vocht nodig. 2x dagelijks is soms de standaard bij extreme hitte. De momenten dienen verspreid te zijn, en de kluit moet zeiknat gemaakt worden, dat is geen problee

Elke week is het een voorkeur om uw palm met vocht te besproeien, en dat hoofdzakelijk in de lente/herfst, plus in de avonden van de zomer. Het zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor zij mooier worden en tevens beter licht op kunnen nemen. Als bijvoeging helpt dit ook tegen ongediert

Tussen alle soorten palmbomen vindt u heel bekend een specifieke soort: de Trachycarpus fortunei. Omdat deze zo goed over de lage temperatuur kan, Yucca Rostrata is ‘ie zo bekend. Bij mediterrane planten denk je natuurlijk aan tropische gebieden, en dat het onmogelijk is een jungle tuin in te richten in ons land. Het is absoluut wel denkbaar om de Tropen richting Holland te bezorgen, er bestaan immers winterharde kou verdragende palmboomsoorten voor in onze tuin, zoals de Trachycarpus fortunei. Deze palmboom vermag maar liefst kou verdragen tot -16C. Dit is vervolgens weliswaar zijn uiterste grenswaarde, plus het gaat over gevoelstemperatuur, toch desalniettemin wordt dit niet doorgaans gehaald in ons land, en er bestaan altijd beschermingsmogelijkhede

Tijdens de winters hoeft de palmboom vrijwel geen water te hebben, dan verkeert hij in een soort van winterslaap. 1x per 3 dagen is dan afdoend. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is een keer in de 1 a 2 dagen genoeg, afhankelijk van de temperatuu

Plaats de Fortunei op een zonnig plekje want hij houdt heel erg van zonlicht. Met de winters is aangeraden de fortunei goed beschut te worden tegen wind, aangezien het incidenteel wel erg koud kan worden. Een combinatie van hoge kou en sterke wind kan mede voor de Fortunei enorm ongunstig zijn, wanneer de kou onder -10C is, want de gevoelstemperatuur wordt dan beneden -17

Leave a Reply

Your email address will not be published.