Trachycarpus

Plaats de Waaierpalm op een zonnig plekje want hij houdt heel erg van daglicht. Tijdens de winters is aangeraden de fortunei keurig afgeschermd te worden tegen wind, aangezien het weleens wel ernstig koud kan worden. Weleens heeft de fortunei goede beschutting nodig, wegens extreme temperatuur momenten gepaard bij overvloedig win

In de herfst plus voorjaar en de avonden van de zomers wordt het aangeraden om de palm met vocht te besproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daarbij worden ze mooier en komt licht beter binnen om om te zetten tot energie. Bovendien voorkomt het ongediert

Tijdens de zomer mag de Trachycarpus kluit zorgeloos drijfnat gemaakt worden, het water wordt namelijk opgenomen door de palmboom en de rest zal verdampen door de warmte. Sommige dagen kan het gebeuren dat er zelfs wel twee keer vocht gegeven kan worden, zo warm kan het worden. Dit kan 1 maal ‘s morgens en een keer in de namidda

Tijdens de winters hoeft de palmboom bijna niet water te ontvangen, dan is hij in een soort van winter slaap. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren alvorens de fortunei weer vocht nodig heeft. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is 1 keer in de 1-2 dagen voldoend, afhankelijk van de temperatuu

Er zijn veel palmbomen species, en zo’n zeer bekende onder de palmbomen bestaat de Trachycarpus fortunei. Deze palm is zodanig bekend geworden doordat hij zeer goed kan tegen lage temperatuur. Menigmaal wordt bij Mediterrane planten gedacht aan een warm klimaat, met de verwachting dat het nooit kan werken in ons koude landje. Het is ronduit wel denkbaar om de Mediterrane richting Nederland te bezorgen, er zijn namelijk winterharde kou verdragende palmboomsoorten voor in onze achtertuin, bijvoorbeeld de Trachycarpus fortunei. Een palmboom zoals de Trachycarpus fortunei kan een kou verduren van weliswaar -17 graden onder nul. Dat is vervolgens weliswaar zijn uiterste grenswaarde, plus het betreft gevoelstemperatuur, toch desalniettemin wordt deze niet vaak gehaald in ons land, en er bestaan altijd beschermingsmogelijkhede

Ging je zo’n trachycarpus aanschaffen, verpot die daarna Ging je zo’n waaierpalm aanschaffen, Teeninga Palmen verpot die daarna meteen.. In de groothandel doen ze een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij transporteerbaar blijft. Het groeien gaat weer stevig door wanneer de palm wordt overgepot in een grotere po

Leave a Reply

Your email address will not be published.