Trachycarpus

Wilde je een fortunei aanschaffen, verpot die dan Ging je een trachycarpus kopen, verpot die dan meteen.. In de winkel doen zij een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten zodat hij transporteerbaar is. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

Tijdens de winters hoeft de palm bijna niet vocht te hebben, dan is hij in een soort van winter slaap. Eenmaal in de drie dagen is dan aan te raden water te verstrekken. In de tussenmaanden, Winterharde Agave herfst/lente is 1 keer in de 1 a 2 dagen voldoende, afhankelijk van de temperatuu

Wanneer u de palm water geeft zou een deel vervliegen plus een aanzienlijk gedeelte opgedronken worden door de palm. Daardoor mag u de kluit totaal kletsnat maken. Sporadisch wordt het zo warm dat het kan zijn dat er 2x vocht gegeven dient te worden. ‘s ochtends wordt aangeraden om de eerste beurt te doen plus ‘s avonds de tweede beur

Besproei de palmboom elke week met vocht, tijdens de lente/herfst en de avonden van de zomer.Besproei de palm wekelijks met vocht, in de lente/herfst en de avondjes van de zomer. Dit zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor ze mooier worden plus ook beter licht op kunnen nemen. Als aanvulling helpt het ook tegen ongediert

De Waaierpalm, net zoals vrijwel alle palmbomen houdt heel ontzettend van daglicht. Dus zorg ervoor dat deze een aantrekkelijk vrolijk plekje ontvangen, evenzo het liefst buiten de tocht. Ernstig sterke stormwind en zware vorst kan potentieel veel schade bezorgen, wanneer de gevoelstemperatuur voorbij -17C kom

Er zijn overvloedig palmen species, en een zeer bekende onder de palmboomsoorten is de Trachycarpus fortunei. Doordat deze palm zo bijzonder tegen de kou kan, komt hij zo bekend. Bij tropische planten denk je uiteraard aan warme gebieden, en dat het onmogelijk is een jungle tuin in te richten in ons land. Dit valt alleszins mee! Er zijn namelijk een uitgebreide verzameling mediterrane planten, welke een waarlijk tropengevoel geven, gewoonweg mogelijk te houden in onze soms erg koude Nederlandse achtertuin! Deze palmboomsoort vermag maar liefst kou verdragen van -16C. Dit is weliswaar de grens, eronder zou hij sterven, en dan gaat het over gevoelstemperatuu

Leave a Reply

Your email address will not be published.