Trachycarpus

Tijdens de winter hoeft de palmboom bijna geen vocht te ontvangen, dan verkeert hij in een soort van winter slaap. Eenmaal in de drie dagen is dan aan te raden vocht te geven. In de lente/herfst maanden kunt u de palmboom een keer in de 1 of 2 dagen vocht verstrekken, wat van de temperatuur zou afhange

De Trachycarpus fortunei is een plant. Het is niet zomaar een plant, hij valt onder de soort: ‘Palmbomen’. Waarom deze Fortunei zo populair is, komt doordat hij zich niet laat afschrikken door de kou die we hier in Nederland hebben. ze mogen in de winter alledaags buitenshuis hier in Nederland. Hiervoor wordt de term ‘winterhardheid’ gebruikt. De gemiddelde tropische palm is niet winterhard, maar dat geldt niet voor de Trachycarpus fortunei. Deze kan maar liefst 17 graden onder nul hebben voordat hij het niet meer aankan! Het gaat vervolgens jawel om gevoelstemperatuur, zodoende als er vaak wind staat gaat de temperatuur die hij aankan omlaag. Bijv. bij veel wind en hoge luchtvochtigheid moet het niet kouder zijn dan -10

Geef de waaierpalm tijdens de zomer veel water. Door de warmte vermag hij veel vocht opslorpen van de aarde, dus zeiknat is een prima portie water. Tijdens uiterst warme dagen helpt het zelfs om de palmboom tweemaal water te verstrekken, 1 keer in de morgen plus 1 keer tijdens de namidda

Ging je een fortunei aanschaffen, verpot hem daarna Mocht je zo’n fortunei kopen, verpot die vervolgens direct.. Om de palmboom makkelijk vervoerbaar te behouden is hij in de winkel niet verpot in een grote bloempot, doch zo compact mogelij

Plaats de Wagnerianus op een zonnig plekje want hij houdt heel erg van daglicht. Het is ons advies om de wagnerianus ‘s winters tegen wind te afschutten. Een combinatie van zware kou plus heftige wind kan mede voor de Wagnerianus erg nadelig zijn, wanneer de kou onder -10C is, want de gevoelstemperatuur is dan beneden -19

Besproei de palmboom elke week met vocht, tijdens de lente/herfst en de avondjes van de zomers.Besproei de palm elke week met water, in de lente/herfst plus de avondjes van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daarbij worden ze mooier en komt daglicht beter binnen om om te zetten naar groei. Als aanvulling helpt dit ook tegen ongediert

Leave a Reply

Your email address will not be published.