Trachycarpus

De Trachycarpus fortunei houdt van overvloedig licht, dus plaats hem op een zonnige plaats. Doch raden wij wel aan met de winter om hem te beveiligen tegen wind. Incidenteel heeft de waaierpalm goede bescherming nodig, wegens uiterste kou momenten gepaard bij veel win

Besproei de palm wekelijks met vocht, tijdens de lente/herfst en de avondjes van de zomer.Besproei de palmboom elke week met vocht, tijdens de herfst of lente en de avonden van de zomer. Dit verwijdert stof van de bladeren waardoor zij beter daglicht kunnen absorberen en ook mooier worden. Dat werkt bovendien goed tegen ongedier

Tijdens de zomer mag de Wagnerianus kluit gerust kletsnat gemaakt worden, het vocht wordt namelijk opgenomen door de palm en de rest zal verdampen door de warmte. Het kan zo zijn dat er dagen arriveren dat 2 keer vocht geven nodig is, op zeer warme dagen. Doe dit eenmaal ‘s ochtends en eenmaal tijdens de avon

In de winters hoeft de palm vrijwel niet vocht te hebben, dan is hij in een soort van winter slaap. Een keer per 3 dagen is dan genoeg. Tijdens de lente/herfst maanden mag u de palmboom 1 maal in de 1 of 2 dagen water verstrekken, wat van de temperatuur zal afhange

Er zijn overvloedig palmen types, en zo’n hele bekende onder de Winkel Voor Palmbomen is de Trachycarpus fortunei. Doordat deze palm zo bijzonder over de lage temperaturen kan, komt hij zo bekend. Bij tropische planten denk je natuurlijk aan tropische gebieden, en dat het onmogelijk is een mediterrane achtertuin in te richten in ons land. Dat valt alleszins mee! Er zijn namelijk een hele selectie exotische planten, die een eigenlijk tropengevoel bezorgen, gewoon mogelijk te hebben in onze soms erg koude Nederlandse achtertuin! Een palm zoals de Wagnerianus heeft geen moeilijkheden met temperaturen tot maar liefst -16 graden. Dat is weliswaar de grens, daaronder zal hij ophouden, en dan gaat het over gevoelstemperatuu

Leave a Reply

Your email address will not be published.