Trachycarpus

Geef de fortuneipalm met de zomer overvloedig water. We raden aan de kluit drijfnat te maken, omdat hij veel zal drinken, en de rest zal verdampen. Tijdens uiterst hete dagen helpt het zelfs om de palmboom tweemaal water te schenken, eenmaal in de morgen en eenmaal tijdens de namidda

Elke week is het een voorkeur om uw palmboom met water te besproeien, en dat vooral in de lente/herfst, plus in de avonden van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt daglicht beter binnen om om te zetten tot groei. Als toevoeging helpt dit ook tegen ongediert

In de winter hoeft de palmboom haast niet vocht te ontvangen, dan verkeert hij in een soort van winter slaap. Een keer per 3 dagen is dan voldoend. Afhankelijk van de temperatuur gedurende de najaar en lentetijd, kunt u de palm eenmaal in de 1 of 2 dagen water geve

Het is mogelijk de palm te schaden vanwege lage temperatuur vanwege uiterste kou plus wind, zodat de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt. De Trachycarpus fortunei mag een prachtig zonnig plekje, want daar houdt hij van, sinds het een palm betref

Er zijn tal palmen types, en zo’n hele bekende onder de palmen is de Trachycarpus fortunei. De palm is zodanig bekend geworden doordat hij goed kan over kou. Bij uitzonderlijke tropische planten denk je vanzelf aan hete klimaten, en dat het onmogelijk is een jungle achtertuin in te richten in ons land. Het is beslist wel mogelijk om de Mediterrane naar ons land te brengen, er bestaan namelijk winterharde kou verdragende Teeninga Palmen voor in onze achtertuin, bijvoorbeeld de Trachycarpus fortunei. Deze palmboomsoort kan maar liefst kou doorstaan van -16C. Dat is inderdaad de grens, daaronder zal hij afsterven, en dan gaat het over gevoelstemperatuu

Leave a Reply

Your email address will not be published.