Trachycarpus

Tijdens de winters hoeft de palm haast niet vocht te ontvangen, dan verkeert hij in een soort van winterslaap. 1x per 3 dagen is dan afdoend. In de tussenmaanden, herfst/lente is 1x in de 1 a 2 dagen voldoend, afhankelijk van de temperatuu

Besproei de palmboom elke week met vocht, in de lente/herfst en de avonden van de zomer.Besproei de palm wekelijks met vocht, in de herfst of lente en de avonden van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht beter binnen om om te zetten tot groei. Dat werkt alsmede uiterst goed tegen ongedier

Een zonnig plekje is de beste plaats voor Yucca rostrata een Trachycarpus fortunei, aangezien hij daarvan houdt als palmboom. Het is ons advies om de trachycarpus ‘s winters tegen wind te beschermen. Een combinatie van hoge kou plus sterke wind kan tevens voor de Wagnerianus hevig ongunstig zijn, als de kou beneden -11C is, want de gevoelstemperatuur wordt vervolgens beneden -17

Ingeval u de palm water verstrekt zou een deel verdampen en een aanzienlijk percentage opgenomen worden door de palm. Daarom moet u de kluit compleet kleddernat maken. Soms wordt het zo heet dat het kan zijn dat er tweemaal water gegeven dient te worden. Doe dit 1x ‘s ochtends en eenmaal met de namidda

Ingeval je een palmboom als de fortunei aanschaft, verpot die vervolgens na aankoop. Om de palmboom makkelijk vervoerbaar te hebben is hij in de winkelzaak niet verpot naar een grotere bak, maar zo klein mogelij

Een bepaalde categorie onder de planten is geweldig eigenaardig, en daar hebben wij het over: de Fortunei palm. Meer specifiek, het is een soort palm. De Fortunei is super populair, omdat die heel goed over de Nederlandse kou kan. Het is geen probleem voor deze palm om in de winterkou buiten te staan. Dit wordt ook wel ‘winterhardheid’ genoemd.. Een gewone exotische palmboom is niet winterhard, echter de Trachycarpus fortunei zijn kouverdragend tot maar liefst 18 graden Celsius! Echter wordt hier weliswaar gevoelstemperatuur mee bedoeld, dat stijgen gaat ingeval er meer wind staat. Bijv. Soms is al bij 10C onder nul de limiet bereikt, door humide buitenlucht en heftige win

Leave a Reply

Your email address will not be published.