Trachycarpus

Er zijn ook periodes dat de fortuneipalm vrijwel geen water hoeft te krijgen, want dan slaapt hij vrijwel, in de winter. Eenmaal per 3 dagen is dan voldoende. In de tussenmaanden, herfst/lente is een keer in de 1 a 2 dagen voldoende, afhankelijk van de temperatuu

De Trachycarpus fortunei houdt van veel licht, dus plaats hem Op Deze Site een zonnige ruimte. Tijdens de winters wordt aanbevolen de fortunei uiterst goed beschut te worden tegen wind, omdat het soms wel erg koud kan worden. Incidenteel heeft de waaierpalm goede bescherming nodig, wegens extreme lage temperatuur momenten gepaard met veel win

Besproei de palm elke week met vocht, tijdens de herfst of lente en de avonden van de zomers.Besproei de palm elke week met vocht, in de lente/herfst en de avonden van de zomers. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daarbij worden ze mooier en komt licht beter binnen om om te zetten tot energie. Evenzo voorkomt het ongediert

In de zomer dient de fortunei een berg water te krijgen. Tijdens de warmte neemt hij overvloedig vloeistof op vanuit de grond, dus maak de kluit kletsnat. Soms dan wordt het zo heel behoorlijk warm tijdens de zomers. Dan raden wij aan om de palmboom met de morgen water te schenken (drijfnat) en zowel nog een maal met de namidda

Er zijn tal palmbomen species, en zo’n zeer bekende onder de palmen bestaat de Trachycarpus fortunei. Deze palm categorie kan heel erg goed tegen de lage temperaturen, vandaar dat hij dusdanig gewaardeerd is. Bij tropische planten denk je uiteraard aan warme klimaten, en dat het onmogelijk is een mediterrane achtertuin in te richten in Nederland. Nou dat valt wel mee, want er bestaan genoeg mediterrane planten, zoals de Waaier palm, die de Nederlandse vorst kan verduren. Deze palmboomsoort kan maar liefst kou doorstaan tot -18C. Dit is dan wel gevoelstemperatuu die afhangt van wind en vocht, en het is ook zijn uiterste grens, nochtans het laat zien dat dit feitelijk denkbaar is in Hollan

Verpot meteen een fortunei wanneer je hem koopt. In de verkoopwinkel doen zij een zo klein mogelijke bloempot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij verplaatsbaar is. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

Leave a Reply

Your email address will not be published.