Trachycarpus

Tijdens de winter hoeft de palmboom haast niet vocht te hebben, dan verkeert hij in een soort van winter slaap. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren voordat de fortunei weer water nodig heeft. In de tussenmaanden, herfst/lente is eenmaal in de 1 a 2 dagen voldoende, afhankelijk van de temperatuu

In de herfst plus lente en de avonden van de zomer is het aanbevolen om de palmboom met vocht te besproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daarbij worden ze mooier en komt daglicht beter binnen om om te zetten naar groei. Evenzo voorkomt het ongediert

‘s Zomers heeft de fortunei palm behoorlijk veel vocht nodig. Met extreme warmte is soms twee maal wel noodzakelijk. Wij raden aan de kluit drijfnat te maken op verschillende momenten tijdens de dag: ‘s morgens en in de namidda

Tussen alle soorten Palmbomen Kopen vindt u heel bekend een specifieke soort: de Trachycarpus fortunei. Deze is zodanig bekend geworden doordat hij zeer goed kan tegen vorst. Doorgaans wordt bij Exotische planten gedacht aan een warm klimaat, met de verwachting dat het nooit kan functioneren in ons koude Nederland. Dat valt alleszins mee! Er zijn namelijk een ruime verzameling mediterrane planten, die een eigenlijk tropengevoel geven, gewoonweg mogelijk te hebben in onze koude Nederlandse tuin! Deze palmboom vermag maar liefst temperaturen verduren tot -17C. Dat is dan wel zijn extreme limiet, en het betreft gevoelstemperatuur, toch echter wordt dat niet doorgaans gehaald in ons land, en er zijn altijd beschermingsoptie

Leave a Reply

Your email address will not be published.