Trachycarpus

Mocht je zo’n fortunei kopen, verpot hem vervolgens Ging je zo’n waaierpalm aankopen, verpot hem daarna direct.. In de groothandel doen zij een zo klein mogelijke bloempot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten zodat hij vervoerbaar blijft. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

De Trachycarpus fortunei houdt van veel licht, dus plaats hem op een zonnige locatie. Doch raden wij wel aan met de winter om hem te beveiligen tegen wind. Een combinatie van sterke kou plus sterke wind kan ook voor de Fortunei enorm schadelijk zijn, als de kou onder -10C is, want de gevoelstemperatuur is vervolgens onder -19

Elke week is het een voorkeur om uw palmboom met vocht te besproeien, en dat vooral tijdens de herfst of lente, plus in de avonden van de zomers. Dit verwijdert stof van de bladeren waardoor zij beter daglicht kunnen opnemen en ook mooier worden. Als bijvoeging helpt het ook tegen ongediert

Er zijn ook periodes dat de waaierpalm bijna geen water hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij feitelijk, tijdens de winter. Eenmaal in de drie dagen is dan aan te raden water te verstrekken. In de tussenmaanden, herfst/lente is 1x in de 1-2 dagen afdoend, afhankelijk van de temperatuu

Er bestaan veel soorten Teeninga Palmen, waaronder heel bekend, de Trachycarpus fortunei. Deze is zo bekend geworden aangezien hij zeer goed kan over lage temperatuur. Een warm klimaat is menigmaal de eerste veronderstelling wanneer men het heeft over mediterrane planten. Iemand verwacht al volkomen niet dat dat denkbaar is hier in het koude land. Dat valt absoluut mee! Er zijn namelijk een uitgebreide selectie exotische planten, welke zo’n ronduit tropengevoel bezorgen, gewoonweg mogelijk te houden in onze koude Nederlandse achtertuin! Deze palmboom kan maar liefst temperaturen verdragen van -16C. Dat is wel de grens, daaronder zal hij afsterven, en dan gaat het over gevoelstemperatuu

Ingeval u de palm vocht verstrekt zal een gedeelte verdampen en een flink percentage opgenomen worden door de palm. Daarom moet u de kluit helemaal kleddernat maken. Het kan zo gebeuren dat er dagen aankomen dat 2 maal water geven noodzakelijk is, op zeer hete dagen. Dit mag eenmaal ‘s morgens en 1 maal in de avon

Leave a Reply

Your email address will not be published.