Trachycarpus

Tussen alle soorten palmbomen vindt u heel bekend een specifieke soort: de Trachycarpus fortunei. Doordat deze palm zo goed over de kou kan, http komt hij zo beroemd. Een warm klimaat is vaak de eerste veronderstelling indien iemand het heeft over exotische planten. Iemand verwacht al compleet niet dat dit mogelijk is hier in het koude land. Het is zeker wel voorstelbaar om de Mediterrane richting ons land te bezorgen, er bestaan namelijk winterharde kou verdragende palmen voor in onze achtertuin, zoals de Trachycarpus fortunei. Deze palmboom kan maar liefst kou verdragen tot -16C. Dit is vervolgens wel gevoelstemperatuu die afhangt van wind en vocht, en het is tevens zijn uiterste grens, doch het laat zien dat dit waarachtig mogelijk is in ons lan

Zonlicht is zeer erg gunstig bij palmbomen in het algemeen, wat dus evenzo geldt voor de Fortunei. Zorg voor een gunstig plekje zonder de tocht, waar hij veel zonlicht mag ontvangen. Soms dan is het wel uitermate ijskoud, en dan kan een samenspel van vorst en wind de temperatuur beneden de -18 brengen, wat zorgt voor erge beschadiging aan de palmboo

Elke week is het een optie om uw palmboom met vocht te besproeien, en dat hoofdzakelijk in de herfst of lente, plus in de avonden van de zomer. Het zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor ze mooier worden plus evenzo beter licht op kunnen pakken. Dat werkt alsmede uiterst goed tegen ongedier

Tijdens de winterperiode gaat de Fortunei palm in een dutje, en vervolgens hoeft hij bijna geen vocht meer te ontvangen. 1x per 3 dagen is dan voldoend. Afhankelijk van de temperatuur gedurende de najaar en lentetijd, kunt u de palmboom 1 maal in de 1 of 2 dagen water geve

Wanneer u de palmboom vocht verstrekt zou een deel verdampen plus een flink percentage opgedronken worden door de palmboom. Derhalve mag u de kluit volkomen doorweekt maken. Enkele dagen kan het gebeuren dat er zelfs wel twee keer vocht gegeven mag worden, zo heet kan het worden. Dat kan 1 maal ‘s ochtends en een keer in de avon

Wanneer je een palmboom zoals de trachycarpus koopt, verpot deze vervolgens na aankopen. In de verkoopwinkel doen ze een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij vervoerbaar is. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

Leave a Reply

Your email address will not be published.