Trachycarpus

Wanneer het zomers is mag u de kluit van de Fortunei zonder probleem zeiknat maken, dat wordt opgenomen door de plant en de rest verdampt. Soms wordt het zo warm dat het kan gebeuren dat er tweemaal vocht gegeven dient te worden. ‘s ochtends wordt aanbevolen om de eerste ronde te doen en ‘s avonds de tweede beur

In de winterperiode gaat de Waaier palm in een dutje, en dan behoeft hij bijna niet water meer te krijgen. Vervolgens kan het wel 3 dagen duren alvorens hij weer vocht nodig heeft. In de tussenmaanden, herfst/lente is een keer in de 1-2 dagen behoorlijk, afhankelijk van de temperatuu

De Fortunei, net als vrijwel alle palmbomen houdt zeer erg van zonlicht. Dus zorg ervoor dat ze een prachtig vrolijk plekje krijgen, toch het liefst buiten de tocht. Soms dan is het wel bovenmatig koud, en dan kan een combinatie van vorst en stormwind de temperatuur beneden de -18 brengen, wat zorgt voor ernstige schade aan de palmboo

Besproei de palm elke week met vocht, tijdens de herfst of lente en de avonden van de zomer.Besproei de palmboom wekelijks met vocht, tijdens de lente/herfst en de avondjes van de zomer. Dit zorgt ervoor dat de bladeren ontstoffen, waardoor zij mooier worden plus evenzo beter licht op kunnen pakken. Bovendien voorkomt het ongediert

Er zijn overvloedig palmen types, en zo’n uiterst bekende onder de palmen bestaat de Trachycarpus fortunei. Deze palm categorie kan heel erg goed tegen de kou, vandaar dat hij zodanig gewaardeerd is. Bij tropische planten denk je natuurlijk aan hete klimaten, en dat het onmogelijk is een mediterrane tuin in te richten in Nederland. Nou dat valt wel mee, want er bestaan genoeg tropische planten, zoals de Fortunei palmboom, welke de Nederlandse vorst kan verduren. Een palm als de Trachycarpus fortunei kan een kou verdragen tot wel -16 graden Celsius. Dit is vervolgens weliswaar gevoelstemperatuur welke afhangt van wind en vocht, en het is alsmede zijn uiterste grens, Read the Full Guide maar het laat zien dat het absoluut denkbaar is in Nederlan

Verpot gelijk een waaierpalm indien je deze koopt. In de verkoopwinkel doen zij een zo klein mogelijke pot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij vervoerbaar blijft. Het groeien gaat weer stevig door wanneer de palm wordt overgepot in een grotere po

Leave a Reply

Your email address will not be published.