Trachycarpus

Er zijn tal palmen types, en zo’n uiterst bekende onder de palmen is de Trachycarpus fortunei. Deze palm categorie kan heel erg goed tegen de lage temperaturen, vandaar dat hij zodanig gewaardeerd is. Dikwijls wordt bij Mediterrane planten gedacht aan een warm klimaat, met de verwachting dat het geenszins kan werken in ons koude kikkerlandje. Dat valt absoluut mee! Er bestaan namelijk een hele selectie exotische planten, die een werkelijk tropengevoel geven, gewoonweg mogelijk te hebben in onze soms erg koude Nederlandse achtertuin! Een palmboom zoals de Fortunei heeft geen problemen aangaande vorst tot maar liefst -17 graden. Dat is weliswaar de grens, eronder zou hij afsterven, en dan gaat het over gevoelstemperatuu

De Fortunei, net gelijk bijna alle palmen houdt zeer erg van daglicht. Het is dus belangrijk een fraai vrolijk plekje te arrangeren voor de palm, graag ook dat de palm niet op de tocht komt. Het kan weleens gebeuren dat de gevoelstemperatuur lager wordt dan -16 graden, vervolgens kan de stormwind plus vorst ernstige schade aan de palmboom berokkene

Tijdens de winterperiode gaat de Wagnerianus palm in een slaap, en dan behoeft hij bijna geen vocht meer palmbomen te Koop krijgen. Eenmaal in de drie dagen is dan aan te raden vocht te geven. Afhankelijk van de temperatuur tijdens de najaar en voorjaar, kunt u de palm een keer in de 1 a 2 dagen vocht geve

Elke week is het een voorkeur om uw palmboom met vocht te besproeien, en dat grotendeels in de lente/herfst, en in de avonden van de zomers. Dat verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor zij beter licht kunnen opvangen en alsmede mooier worden. Ook voorkomt het ongediert

Ingeval u de palm water geeft zal een deel verdampen plus een groot gedeelte opgenomen worden door de palmboom. Daardoor moet u de kluit volkomen drijfnat maken. Het kan zo gebeuren dat er dagen arriveren dat twee keer vocht geven nodig is, op zeer hete dagen. Dat mag 1 maal ‘s morgens en 1 maal in de avon

Leave a Reply

Your email address will not be published.