Trachycarpus

Wanneer het zomer is kunt u de kluit van de Wagnerianus zonder probleem kleddernat maken, dit wordt opgenomen door de plant en de rest verdampt. Sporadisch wordt het zo heet dat het kan gebeuren dat er 2x water gegeven dient te worden. Doe dit 1x ‘s morgens en eenmaal in de namidda

In de winterperiode gaat de Wagnerianus palm in een dutje, en vervolgens behoeft hij vrijwel niet vocht meer te ontvangen. Eenmaal in de drie dagen is dan aan te raden vocht te verstrekken. In de tussenmaanden, herfst/lente is eenmaal in de 1-2 dagen voldoende, afhankelijk van de temperatuu

Tijdens de herfstperiode en voorjaar en de avonden van de zomers wordt het aangeraden om de palm met vocht te sproeien. Dit zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor zij mooier worden en tevens beter licht op kunnen nemen. Als addendum helpt het ook tegen ongediert

De Fortunei is een palmensoort. Binnen ons weersgesteldheid wisselvallige land is deze de meest populaire palm. Dit heeft te maken met de winterhardheid, waarvan de Fortunei de aller winterhardste is. Dat het soms wat koud is in ons land, maakt voor deze boom niet uit, dat kan hij hebben. De volwassen Fortuneipalm kan vorst doorstaan (gevoelstemperatuur) tot hoogstens 17 graden beneden nul. Daarom is het een echte super palm voor in de tui

Palmen in het algemeen, en derhalve evenzeer de Wagnerianus, Phoenix roebelenii houden van zonlicht. Dus zorg ervoor dat ze een bekoorlijk vrolijk plekje ontvangen, tevens het liefst buiten de tocht. Het kan misschien gebeuren dat de gevoelstemperatuur minder is dan -17 graden, dan kan de wind en vorst heftige schade aan de palmboom berokkene

Leave a Reply

Your email address will not be published.