Trachycarpus

Zonlicht is heel erg gunstig door palmbomen in het algemeen, wat dus ook geldt voor de Trachycarpus. Zorg voor een goed plekje zonder de tocht, waar hij veel daglicht kan krijgen. Soms dan is het wel buitensporig ijskoud, en dan kan een samenspel van vorst en stormwind de kou onder de -18 brengen, wat zorgt voor hevige schade aan de palmboo

De Fortunei is een palmbomensoort. De Fortunei is de allermeest populaire palm dat beroemd is voor ons koude landje. Dat is aangezien de Trachycarpus fortunei het allermeest kouverdragend is. Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. De meerderjarige Fortuneipalm kan lage temperatuur verduren (gevoelstemperatuur) van uiterst 17 graden beneden nul. Dat maakt hem een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse tui

Elke week is het een mogelijkheid om uw palm met vocht te besproeien, en dat bovenal tijdens de lente/herfst, en in de avonden van de zomer. Dat verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor ze beter licht kunnen oppakken en eveneens mooier worden. Dit werkt evenals zeer goed tegen ongedier

Tijdens de zomers dient de waaierpalm een berg water te krijgen. We raden aan de kluit drijfnat te maken, omdat hij veel zal drinken, en de rest zal vervliegen. Enkele dagen worden zo erg warm dat het kan zijn dat de palm twee keer water nodig heeft, 1 keer ‘s morgens en de volgende tijdens de namidda

In de winterperiode gaat de Fortunei palm in een slaap, en dan behoeft hij bijna niet vocht meer te krijgen. Eenmaal per 3 dagen is dan voldoende. Tijdens de lente/herfst maanden mag u de palmboom 1 maal in de 1 a 2 dagen water verstrekken, wat van de kou zou afhange

Leave a Reply

Your email address will not be published.