Trachycarpus

Tijdens de winterperiode gaat de Fortunei palm in een dutje, en dan hoeft hij zowat niet water meer te ontvangen. Eenmaal in de drie dagen is dan aan te raden vocht te geven. Afhankelijk van de kou gedurende de herfst en lentetijd, kunt u de palmboom 1 maal in de 1 a 2 dagen vocht verstrekke

Ingeval het zomers is mag u de kluit van de Wagnerianus zonder probleem kletsnat maken, dit wordt opgenomen door de plant en de rest verdampt. Soms wordt het zo heet dat het kan gebeuren dat er 2x vocht gegeven dient te worden. Doe dit eenmaal ‘s morgens en eenmaal tijdens de avon

Er zijn veel soorten planten, en vandaag hebben wij het over de Trachycarpus fortunei. Meer specifiek, het is een soort palm. Waarom deze Fortunei zo populair is, komt doordat hij zich niet laat afschrikken door de kou die we hier in Nederland hebben. Het is heel normaal voor deze palm om buiten gezet te worden zonder probleem. Dit wordt ook wel ‘winterhardheid’ genoemd.. Een gewone exotische Palmboom kopen is niet winterhard, doch de Trachycarpus fortunei zijn vorstbestendig tot maar liefst 17 graden Celsius! Het draait dan om gevoelstemperatuur, die stijgt bij meer wind en daalt bij weinig wind.. Bijv. Mogelijk is reeds bij 10C onder nul de grens bereikt, door vochtige lucht en heftige win

Elke week is het een keuze om uw palm met water te besproeien, en dat vooral tijdens de herfst of lente, en in de avonden van de zomer. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daarbij worden ze mooier en komt daglicht meer binnen om om te zetten naar groei. Dat werkt evenals zeer goed tegen ongedier

Een zonnig plekje is de beste locatie voor een Trachycarpus wagnerianus, omdat hij daarvan houdt als palmboom. Met de winter wordt aangeraden de fortunei zeer goed beschermd te worden tegen wind, aangezien het weleens wel buitengewoon koud kan worden. Soms heeft de wagnerianus goede bescherming nodig, wegens extreme kou momenten gepaard bij overvloedig win

Leave a Reply

Your email address will not be published.