Trachycarpus

Besproei de palm wekelijks met water, in de lente/herfst en de avonden van de zomer.Besproei de palm wekelijks met water, tijdens de lente/herfst en de avondjes van de zomer. Dit verwijdert stofdeeltjes van de bladeren waardoor ze beter daglicht kunnen absorberen en alsmede mooier worden. Evenzo voorkomt het ongediert

‘s Zomers heeft de fortunei palm buitengewoon veel vocht nodig. Incidenteel wel 2 keer per dag bij extreme hitte. Deze beurten behoren niet te dicht bij mekaar zijn, echter verspreid. Het is geen narigheid wanneer de kluit flink humide wordt gemaakt, dit is gewens

De Fortuneipalm valt onder de Palmbomen te koop. Sterker nog, het is de meest populaire palmboom welke in ons kikkerlandje wordt aangetroffen. Dit heeft te maken met de winterhardheid, waarvan de Fortunei de aller winterhardste is. Dus het maakt niet uit dat het -10C vriest, hij overleeft dit.. Tot een bepaalde grens natuurlijk. De volwassen Fortunei kan vorst hebben (gevoelstemperatuur) van maximaal 17 graden beneden nul. Dat maakt hem een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse tui

De Trachycarpus fortunei houdt van veel licht, dus plaats hem op een zonnige locatie. Doch raden wij wel aan voor de winter om hem te beveiligen tegen wind. Een combinatie van hoge kou plus sterke wind kan mede voor de Waaierpalm buitengewoon onvoordelig zijn, als de kou onder -10C is, want de gevoelstemperatuur is dan onder -19

Er zijn tevens periodes dat de waaierpalm vrijwel niet water hoeft te ontvangen, want dan slaapt hij vrijwel, in de winter. Dan kan het wel 3 dagen duren alvorens de fortunei weer vocht nodig heeft. Afhankelijk van de kou tijdens de herfst en voorjaar, kunt u de palm eenmaal in de 1 of 2 dagen water geve

Leave a Reply

Your email address will not be published.