Trachycarpus

De Fortunei is een palmbomen soort. Sterker gezegd, het is de hoogst populaire palm die in ons Nederland wordt tegengekomen. Dat is omdat de Trachycarpus fortunei het uiterst winterhard is. Dat het soms wat koud is in ons land, maakt Winkel voor palmbomen deze boom niet uit, dat kan hij hebben. Een stevige gegroeide Fortunei kan maar liefst tot -17 graden kou verdragen. Daarom is het een echte super palm voor in de tui

In de zomer mag de Fortunei kluit gerust doorweekt gemaakt worden, het water wordt namelijk opgenomen door de palm en de rest zal verdampen door de hitte. Soms wordt het zo heet dat het kan gebeuren dat er 2x vocht gegeven dient te worden. ‘s ochtends wordt aanbevolen om de eerste beurt te doen plus ‘s avonds de 2e rond

In de herfst plus voorjaar en de avonden van de zomers is het aangeraden om de palm met vocht te besproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht meer binnen om om te zetten tot energie. Evenzo voorkomt het ongediert

Het is mogelijk de palm te kwetsen met lage temperatuur door extreme kou plus stormwind, zodat de gevoelstemperatuur voorbij -17C komt. De Trachycarpus fortunei verdient een bekoorlijk zonnig plekje, want daar houdt hij van, sinds het een palmboom i

In de winterperiode gaat de Wagnerianus palm in een dutje, en dan behoeft hij zowat niet vocht meer te ontvangen. Dan mag het wel 3 dagen duren voordat hij weer vocht nodig heeft. In de lente/herfst maanden kunt u de palm 1 maal in de 1 a 2 dagen water schenken, wat van de kou zal afhange

Leave a Reply

Your email address will not be published.