Trachycarpus

Als de gevoelstemperatuur voorbij -18C arriveert, dan wordt het mogelijk dat de heftige kou plus wind de palm beschadigt. Zoek een zonnig plekje uit om de Trachycarpus fortunei te plaatsen, zodat hij als palmboom uiterst goed mag ontvangen van de zo

Besproei de palmboom wekelijks met vocht, tijdens de lente/herfst en de avondjes van de zomer.Besproei de palm wekelijks met vocht, Teeninga Palmen tijdens de herfst of lente plus de avondjes van de zomer. Het zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor zij mooier worden en ook beter licht op kunnen nemen. Als aanvulling helpt het ook tegen ongediert

Tussen alle soorten palmbomen vindt u heel bekend een specifieke soort: de Trachycarpus fortunei. Deze palm categorie kan heel erg goed over de vorst, vandaar dat hij zo bekend is. Vaak wordt bij Exotische planten gedacht aan een warm klimaat, met de verwachting dat het nooit kan functioneren in ons koude Nederland. Welnu dat valt wel mee, want er bestaan genoeg mediterrane planten, zoals de Waaier palmboom, die de Nederlandse kou kan hebben. Een palmboom zoals de Fortunei heeft geen problemen aangaande vorst tot maar liefst -16 graden. Dat is inderdaad de grens, eronder zou hij afsterven, en dan gaat het over gevoelstemperatuu

In de winterperiode gaat de Waaier palm in een slaap, en dan hoeft hij bijna niet water meer te ontvangen. Eenmaal per 3 dagen is dan toereikend. In de lente/herfst maanden mag u de palmboom 1 maal in de 1 of 2 dagen water verstrekken, wat van de temperatuur zou afhange

Geef de fortunei met de zomers veel water. Vanwege de warmte vermag hij veel vloeistof opnemen uit de grond, dus kletsnat is een uitstekende dosis water. Gedurende uitermate hete dagen helpt het zelfs om de palmboom tweemaal water te schenken, 1x in de ochtend en 1 keer tijdens de namidda

Leave a Reply

Your email address will not be published.