Trachycarpus

Besproei de palm wekelijks met vocht, in de herfst of lente en de avondjes van de zomers.Besproei de palm wekelijks met water, tijdens de lente/herfst en de avondjes van de zomer. Het zorgt ervoor dat de bladeren stof verliezen, waardoor zij mooier worden en alsmede beter licht op kunnen pakken. Evenzo voorkomt het ongediert

De Fortunei is een palmensoort. De Fortunei is de allermeest populaire palm die Erkend is van ons koude land. Dit is omdat de Trachycarpus fortunei het allermeest winterhard is. Dat houdt in dat hij overvloedig vorst kan hebben zonder dood te gaan. Een grote fortunei palm kan vorst verdragen tot -17 graden! Dat maakt hem een uitstekende kandidaat voor de Nederlandse tui

Tijdens de winter hoeft de palmboom vrijwel geen water te hebben, dan is hij in een soort van winter slaap. 1x per 3 dagen is dan toereikend. Tijdens de lente/herfst maanden mag u de palm 1 maal in de 1 of 2 dagen water geven, wat van de temperatuur zou afhange

Plaats de Waaierpalm op een zonnig plekje want hij houdt heel erg van daglicht. Het is ons advies om de fortunei ‘s winters tegen wind te beschermen. Een combinatie van zware vorst plus heftige wind kan mede voor de Waaierpalm buitengewoon ongunstig zijn, wanneer de kou beneden -11C is, want de gevoelstemperatuur wordt dan beneden -19

De fortunei mag in de zomer overvloedig water krijgen, dat zal hij verwelkomen. We raden aan de kluit kletsnat te maken, omdat hij veel zal drinken, yucca rostrata en de overblijfsel zal vervliegen. Enkele dagen worden zo behoorlijk warm dat het kan zijn dat de palm 2x water nodig heeft, 1 keer ‘s ochtends en de volgende in de namidda

Leave a Reply

Your email address will not be published.