Trachycarpus

In de zomers heeft de Trachycarpus fortunei een berg vocht nodig. Gedurende extreme warmte is soms 2 keer wel noodzakelijk. Deze beurten moeten niet te dicht met elkaar te gebeuren, Boomvarens.Paradise-Hoveniers.Nl slechts verspreid. Het is geen narigheid ingeval de kluit enorm vochtig wordt gemaakt, dat is gewens

Er zijn ook periodes dat de fortunei nagenoeg niet water hoeft te krijgen, want dan slaapt hij feitelijk, tijdens de winter. 1 maal in de drie dagen is dan aan te raden vocht te verstrekken. Tijdens de lente/herfst maanden kunt u de palm eenmaal in de 1 a 2 dagen water verstrekken, wat van de kou zou afhange

Er zijn veel soorten planten, en vandaag hebben wij het over de Trachycarpus fortunei. Deze soort plant is een palmboom, een tropische soort dus. De Fortunei is super populair, omdat die heel goed over de Nederlandse kou kan. Zij vermogen in de winter gewoon buiten hier in Holland. Dit wordt ook wel ‘winterhardheid’ genoemd.. Een gewone tropische palmboom is niet winterhard, doch de Trachycarpus fortunei zijn winter bestendig tot maar liefst 17 graden Celsius! Het gaat vervolgens weliswaar om gevoelstemperatuur, daarom als er vaak wind is gaat de verdragingstemperatuur omlaag. Bijv. bij veel wind en hoge luchtvochtigheid moet het niet kouder zijn dan -10

Wanneer je een palmboom zoals de waaierpalm aankoopt, verpot die dan na aankoop. Om de palm makkelijk transporteerbaar te hebben wordt hij in de groothandel niet verpot in een grotere pot, doch zo klein mogelij

In de herfstperiode plus voorjaar en de avonden van de zomer is het aangeraden om de palmboom met water te besproeien. Door dit te doen verdwijnt het stof van de bladeren, en daardoor worden ze mooier en komt licht beter binnen om om te zetten tot groei. Als addendum helpt dit ook tegen ongediert

Wanneer de gevoelstemperatuur voorbij -18C arriveert, dan is het mogelijk dat de ernstige vorst en stormwind de palmboom beschadigt. De Trachycarpus fortunei mag een schitterend zonnig plekje, want daar houdt hij van, sinds het een palm betref

Leave a Reply

Your email address will not be published.