Trachycarpus

Ging je zo’n fortunei aanschaffen, verpot hem daarna Wilde je zo’n waaierpalm kopen, verpot die vervolgens onmiddelijk.. In de winkelzaak doen ze een zo klein mogelijke bloempot om de kluit zonder de groei in de weg te zitten opdat hij verplaatsbaar blijft. Nadat je hem verpot groeit hij weer verde

Er zijn veel palmen species, en een zeer bekende onder de palmboomsoorten bestaat de Trachycarpus fortunei. Deze palm is zodanig bekend geworden doordat hij bijzonder kan over kou. Doorgaans wordt bij Mediterrane planten gedacht aan een warm klimaat, met de verwachting dat het geenszins kan functioneren in ons koude landje. Het is absoluut wel mogelijk om de Mediterrane naar Holland te brengen, er zijn namelijk winterharde kou verdragende palmen voor in onze achtertuin, zoals de Trachycarpus fortunei. Zo’n palm als de Fortunei heeft geen problemen aangaande vorst tot maar liefst -18 graden. Dit is dan inderdaad gevoelstemperatuur die afhangt van wind en humiditeit, en het is alsmede zijn extreme grens, nochtans het laat zien dat het zeker voorstelbaar is in Nederlan

Met de zomer heeft de Trachycarpus fortunei een massa vloeistof benodigd. 2x daags is soms de standaard met uiterste warmte. De momenten dienen verspreid te zijn, en de kluit moet doorweekt gemaakt worden, dat is geen problee

In de winters hoeft de palmboom bijna geen water te hebben, dan verkeert hij in een soort van winter slaap. Een keer per 3 dagen is dan genoeg. Tijdens de tussenmaanden, herfst/lente is eenmaal in de 1-2 dagen voldoend, afhankelijk van de temperatuu

In de herfstperiode plus voorjaar en de avonden van de zomers wordt het aanbevolen om de palm met vocht te besproeien. Dit verwijdert stof van de bladeren waardoor zij beter licht kunnen absorberen en daarnaast mooier worden. Als toevoeging helpt het ook tegen ongediert

Indien de gevoelstemperatuur voorbij -16C komt, dan wordt het mogelijk dat de ernstige kou plus wind de palm schaadt. De Trachycarpus fortunei heeft nodig een schitterend zonnig plekje, want daar houdt hij van, click through the up coming web page omdat het een palmboomsoort i

Leave a Reply

Your email address will not be published.